Obavijesti

News

Komentari 30

Kći žrtve: 'Ubio nam je tatu i uništio naše živote zauvijek...'

Kći žrtve: 'Ubio nam je tatu i uništio naše živote zauvijek...'
1

U lipnju je odlučio napasti skup prosvjednika za Palestinu, no zbog barikada se okrenuo i svoj cilj proveo na skupini muslinama kraj džamije u Londonu

VIDEO

Darren Osborne koji je prošle godine u kombiju napao grupu muslimana ispred džamije u Londonu, osuđen je na 43 godine zatvora za ubojstvo Makrama Alija i nanošenje teških ozlijeda još 12 ljudi.

Kćer žrtve, Ruzina Akhtar, Osbornea je prozvala 'bezosjećajnim bićem'.

Darren Osborne court case

- Naš otac, kao i žrtve većine terorističkih napada, je bio posve nevin, zbog čega je njegova smrt još više povrijedila sve nas. Ne možemo zamisliti kroz što je prolazio u zadnjim trenucima života, ali radije želimo pamtiti lijepe trenutke s njime. Nikad ga nećemo zaboraviti, uvijek će ostati u našim srcima, njegov smijeh će odjekivati našom kućom, osmjeh će mu se reflektirati u našim očima, a uspomena na njema bit će živa u našim razgovorima - rekla je u emotivnom govoru nakon suđenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Darren Osborne court case

Mjesto zločina blizu je njihove obiteljske kuće, a svaka šetnja podsjetnik na ubojstvo oca.

- On nikada nije imao neprijatelje. Nikada nije nekoga naljutio ili uzrujao. Život mu je oduzet na bezosjećajan način - rekla je kćer. Dodala je i kako njezina majka više ne želi izaći iz kuće jer se boji da će i ona umrijeti na isti način te da proživljava veliku traumu zbog koje ne može ni spavati - dodala je Ruzina.

Darren Osborne court case

Zbog svojeg čina, Darren Osborne ostat će do kraja života zatvoren, obzirom da će mu kazna isteći tek kad navrši 91 godinu.

- Ovo je bio teroristički napad. Vi ste bili u samoubilačkoj misliji, očekivali ste da će vas policija upucati kad stigne - rekla je sutkinja Cheema-Grubb.

Darren Osborne court case

- Ulice su bile prepune ljudi raznih rasa koji su živjeli normalne živote. Užasavajuće je što ste pokušali ubiti grupu s toliko različitosti u njoj. Među njima je bilo mladih ljudi, starih ljudi, čak i onih gluhih. No, razlog zbog kojeg ste ih napali je vjera - procijenili ste da su muslimani zbog načina na koji su bili odjeveni - izjavila je.

Osborneov dosje sadrži čak 102 zločina i prekršaja, uključujući prevaru, pljačku, napad, remećenje javnog reda i mira te prekršaje vezane uz drogu.

Na sudu je izjavio kako je namjeravao kombijem proći kroz grupu prosvjednika za Palestinu, te da je htio ubiti političara Jeremyja Corbyna i gradonačelnika Londona Sadiqa Khana. U tom namjeru spriječile su ga barikade postavljene uz rutu prosvjeda, zbog čega je odlučio pronaći bilo koju skupinu muslimana koju može napasti.

Darren Osborne court case

Kada se zabio u njih, prolaznici su pomogli Makramu Aliju da ustane nakon što ga je kombi udario, no u tom trenutku je prešao preko njega, a Ali je preminuo od teških ozlijeda. Osbornea je uspio zadržati imam iz džamije, a istovremeno ga je i spasio od bijesne rulje koja ga se htjela dočepati.

Na sudu je Osborne izjavio kako je kombi vozio muškarac Dave koji je, poput mađioničara, nestao kad su se zabili u prolaznike, javlja Daily Mail.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e