Obavijesti

News

Komentari 1

Kelly želi uvesti reda u Bijelu kuću: Smijenio je Scaramuccija

Kelly  želi uvesti reda u Bijelu kuću: Smijenio je Scaramuccija
1

On će, nemam dvojbe, odraditi spektakularan posao kao predstojnik ureda,, rekao je Trump novinarima u kratkoj izjavi u Ovalnom uredu nakon što je Kelly položio prisegu

VIDEO

Novi šef kabineta predsjednika Donalda Trumpa John Kelly preuzeo je u ponedjeljak svoju novu dužnost, a cilju mu je uvesti red u administraciju nagrizenu neuspjesima i razjedinjenu borbama za moć.

Predsjednik SAD-a pohvalio je svog novog šefa kabineta za izbjegavanje proturječja dok je bio na čelu ministarstva domovinske sigurnosti i nadgledao sigurnost granica.

Trump je pohvalio Kellyja, umirovljenog generala, za njegov rad u ministarstvu domovinske sigurnosti i smanjenje broja osoba koje ilegalno prelaze južnu granicu SAD-a, te provedbu zabrane ulaska za izbjeglice i državljane nekoliko većinski muslimanskih zemalja. 

"On će, nemam dvojbe, odraditi spektakularan posao kao predstojnik ureda", rekao je Trump novinarima u kratkoj izjavi u Ovalnom uredu nakon što je Kelly položio prisegu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"S vrlo kontroverznom situacijom bilo je vrlo malo prijepora, što je po sebi doista zadivljujuće", rekao je Trump.

Očekuje se da Kelly  uvede više discipline u Trumpovu Bijelu kuću. Trump se nada, piše agencija AP, da će Kelly uvesti vojničku disciplinu u ured predsjednika.

Već smijenio Scaramuccija

I već je ubilježio prvu smjenu. Iako je Anthony Scaramucci prije svega desetak dana postavljen za novog direktora komunikacija Bijele kuće, taj bivši njujorški financijaš u ponedjeljak je odletio s funkcije i to upravo na zahtjev Johna Kellyja. Ovu je informaciju, pozivajući se na tri izvora u Bijeloj kući, objavio New York Times, koji navodi da je ovakav potez jasan znak da će Kelly biti glavni predsjednikov operativac, a ne samo figura kao što je to velikim dijelom bio njegov prethodnik Reince Priebus.

Kelly je zamijenio Reincea Priebusa koji se nije uspio prilagoditi Trumpovom netradicionalnom vođenju administracije i tijekom svojih šest mjeseci na tom položaju suočavao se s unutarnjim borbama za moć.

Trump je prošlog tjedna objavio da će Kelly zamijeniti Priebusa nakon posebno kaotičnog tjedna u kojem njegov prvi zakonodavni prijedlog, reforma zdravstvenog sustava, nije uspio proći glasovanje u Kongresu.

"Zemlja je optimistična, i mislim da će general biti dodatni doprinos", odgovorio je Trump na pitanje novinara što će Kelly raditi drugačije.

A u jutarnjem tweetu naglasio je i da u Bijeloj kući ne vlada kaos.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer