Obavijesti

News

Komentari 74

Kerum samouvjereno: Mislim da pobjeđujem već u 1. krugu

Kerum samouvjereno: Mislim da pobjeđujem već u 1. krugu
1

Ne kažem da sam najbolji od svih građana Splita, ima ih puno boljih, ali nisu se kandidirali. A od ovih kandidata, sam daleko, daleko bolji. I zato ću ponovno biti gradonačelnik, kaže Kerum

VIDEO

Prema novoj anketi RTL-a, Željko Kerum ulazi u drugi krug lokalnih izbora u Splitu, što je možda i najveće iznenađenje. 

- Upravo ta informacija da nemam šanse mi je dala dodatni motiv. Mislim da su puno drugačiji rezultati na terenu, nego ovi ovdje. Mislim da ću dobiti u prvom krugu - kazao je Kerum u RTL Direktu. 

Kerum je upitan na koje birače računa, budući da je jednom rekao da Opara ne može dobiti izbore jer je on Splićanin, a u Splitu su većina njegovi Vlaji.

- Nema velike razlike u Splitu između Vlaja i Splićana. Svi smo mi Splićani. Opara ne može dobiti jer nije iz posla, što je umjetnik, kazališni radnik. Splitu je potreban menadžer koji će pokrenuti grad i projekte. Split treba razvoj, a kultura se nadograđuje na projekte. Zapravo, HDZ je opet izabrao krivog kandidata. Činjenica je da su svi ostali kandidati činovnici i da sam jedini ja iz posla. To su građani prepoznali. Aktivirat ću se maksimalno da dobijem u prvom krugu - kaže Kerum.

Na konstataciju da se prije četiri godine nije baš proslavio, Kerum je kazao da je njemu čast što je 'ulupao novac u penzionere, nezaposlene i građane Splita'.

- Čast mi je što sam napravio Zapadnu obalu i sve prometnice u gradu. Iza mene su ostala djela i Splićani to žele - smatra Kerum.

Voditelj Zoran Šprajc je kazao kako Keruma prati glas da nije baš neki radoholičar, nije dolazio u Sabor, a ni na sjednice Gradskog vijeća.

- Netko ima viziju pa stvara planove i ideje, a netko dolazi svaki dan na posao i ne napravi ništa. Nije tema doći u kancelariju i pustiti mozak na pašu. Ja  imam vizije i ideje, i to ostvarujem - kazao je Kerum.

Ustvrdio je kako njegovo poslovno carstvo nije neslavno propalo.

- To su vam krive informacije. Samo smo promijenili pozicije. Nekad je dobro biti trgovac, nekad najmoprimac, najmodavac, hotelijer - kaže Kerum.

- Ne može se usporediti Agrokor sa mnom, Agrokor je nastao iz države. Zato država sad da bi zaštitila hrvatski teritorij mora platiti Rusima. Dobavljači moraju preuzeti kompaniju, trgovinu može preuzeti Tommy ili netko treći, nema tu velikog problema što se tiče Agrokora. Samo se mijenjaju pozicije - smatra Kerum.

Upitan je i što je s stipendijama studentima.

- Osigurali smo stipendije i jedini tko nije htio da se isplati je stranka Pametno Marijane Puljak. Baldasar je jedan inertni tip koji ne zna što radi. Kao budući gradonačelnik sada obećajem, ako treba ja ću posuditi novac gradu da studenti dobiju novac pa će mi grad vratiti nazad - napominje Kerum.

Dotakao se i smetlišta Karepovac koji je ejdan od gorućih splitskih problema.

- To je pitanje privatnih interesa. Smetlište Karepovac nije trošak, već dobit. Onaj tko tamo uđe, uzet će velike novce. Kad ponovno budem gradonačelnik, Split će to riješiti bez države - kazao je Kerum.

Kazao je kako smatra da Split nema velikih problema. 

- Split ima veliki potecijal i treba mu čovjek koji želi i zna raditi. Ne kažem da sam najbolji od svih građana Splita, ima ih puno boljih, ali nisu se kandidirali. A od ovih kandidata, sam daleko, daleko bolji. I zato ću ponovno biti gradonačelnik - zaključio je Kerum u RTL Direktu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...