Obavijesti

News

Komentari 15

Kim i Moon vole dobru pjesmu? Obojica se oženili za pjevačice

Kim i Moon vole dobru pjesmu? Obojica se oženili za pjevačice
4

Prva dama Sjeverne Koreje navodno je sklona luksuzu te je 2012. primijećena s Diorovom torbicom. Prva dama Južne Koreje je 'zaprosila' svojeg supruga, što je rijetkost u konzervativnoj Južnoj Koreji

VIDEO

Na prvi pogled dvije korejske prve dame koje će u petak prisustvovati svečanoj večeri nakon povijesnoga sastanka između njihovih dvojice supruga, imaju vrlo malo zajedničkoga. 

Kimova dvadesetsedmogodišnja supruga Ri Sol-ju potječe iz izoliranog dijela Sjeverne Koreje, a supruga južnokorejskoga predsjednika Moon Jae-ina, Kim Jung-sook (63) rođena je na kapitalističkom jugu, no obje dijele strast za glazbom. 

North Korean leader Kim Jong Un and first lady Ri Sol Ju, South Korean President Moon Jae-in and first lady Kim Jung-sook pose for photos during the inter-Korean summit at the truce village of Panmunjom

Obje su, prenose mediji, prije udaje bile profesionalne pjevačice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kimova supruga Ri Sol-ju navodno ima 27 godina i potječe iz obitelji liječnika iz Pjongjanga koja je dio sjevernokorejske političke elite. Brojni izvori tvrde kako je cijeli život odgajana da mu bude supruga.

Srednju je školu završila u Pjongjangu te je studirala glazbu u Kini, što nije neobično budući da je poznato kako je Kim velik obožavatelj plesa i pjesme, a u ženama vidi nekog "čija je dužnost zabavljati ga".

Ovo se čekalo čak 65 godina: Za povijest, dogovorili kraj rata
Ovo se čekalo čak 65 godina: Za povijest, dogovorili kraj rata

Navodno je neko vrijeme bila dijelom orkestra Unhasu te je imala nekoliko javnih nastupa. Sjevernokorejske vlasti i policija proveli su stroge mjere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri Sol-ju u toj fazi života, jer je činjenica da je pjevala drugima postala neprimjerena. Brojni mediji u Južnoj Koreji pisali su da je, prije braka s Kimom, Ri bila pjevačica. 

Prva dama ove osiromašene države navodno je sklona luksuzu te je 2012. primijećena s Diorovom torbicom vrijednom više od 1000 funti (8150 kuna). Par se vjenčao 2009., no Ri je službeno predstavljena kao Kimova supruga tek 2012. Pretpostavlja se da par ima troje djece. 

I supruga južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina, Kim Jung-sook profesionalna je pjevačica, a prije udaje za sadašnjeg supruga pjevala je u gradskom zboru u Seulu. 

North Korean leader Kim Jong Un

S rastom političke važnosti supruga, Kim je, prateći ga na važnim događanjima, pokazala da je vrlo otvorena i vesela osoba, za razliku od Moona kojega često opisuju kao mirnu i blagu osobu. 

Svoje pjevačke sposobnosti pokazala je nekoliko puta tijekom javnih događaja, a za prošlogodišnjeg posjeta Filipinima pjevala je uz Psyjev Gangnam Style, za razliku od većine prisutnih Prvih dama koje su mirno sjedile do svojih supruga. 

Momci, jel' možete? Pogledajte kako čuvaju Dragog vođu Kima
Momci, jel' možete? Pogledajte kako čuvaju Dragog vođu Kima

Rijetkost: Kim je 'zaprosila' Moona

Par se upoznao na Sveučilištu u Seulu gdje je Kim studirala klasično pjevanje, a Moon pravo. On je bio prodemokratski aktivist koji se tada aktivno protivio vojnom diktatorstvu. 

Moon je kasnije ispripovijedao da ga je Kim u potpunosti osvojila dok je brinula o njemu nakon što je ostao bez svijesti tijekom prosvjeda na sveučilištu. Bila je uz njega i dok je odsluživao kaznu zatvora zbog aktivizma. 

Zanimljivo je i da je Kim 'zaprosila' Moona, što je rijetkost u konzervativnoj Južnoj Koreji. Braku su se protivili njezini roditelji nezadovoljni njegovim skromnim porijeklom. Moon je, naime, sin siromašnih sjevernokorejskih izbjeglica. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović