Obavijesti

News

Komentari 19

"Kim i Trump se vrijeđaju i prijete poput djece u vrtiću"

"Kim i Trump se vrijeđaju i prijete poput djece u vrtiću"
1

Da, neprihvatljivo je da šutke gledamo nuklearne vojne avanture Sjeverne Koreje, ali je također neprihvatljivo pokrenuti rat na Korejskom poluotoku, kazao je Sergej Lavrov

VIDEO

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov usporedio je u petak verbalni rat između predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i čelnika Sjeverne Koreje Kim Jong-una s borbom djece u vrtiću.

Posljednjih dana vodi se ne baš diplomatska komunikacija između Trumpa i Kima, nakon što je američki predsjednik u govoru pred Općom skupštinom UN-a sjevernokorejskog čelnika nazvao "čovjekom raketom" u samoubilačkoj misiji, zaprijetivši da će tu zemlju u potpunosti uništiti.

Kim je brzo uzvratio nazvavši Trumpa "mentalno poremećenom osobom", "retardom" i zaprijetio da će "skupo platiti prijetnje upućene njegovoj zemlji".

Trump mu nije ostao dužan, pa je u petak uzvratio nazvavši Kima "luđakom" koji će biti stavljen na kušnju kao nikad dosad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U međuvremenu, Sjedinjene Države postrožile su sankcije prema Sjevernoj Koreji, dok Pyongyang prijeti novim testiranjem hidrogenske bombe.

U petak navečer ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pozvao je da se situacija smiri. Novinarima u UN-u, gdje su se svjetski lideri okupili na godišnjoj Općoj skupštini, kazao je da je potrebna stanka, da se "ohlade usijane glave".

"Da, neprihvatljivo je da šutke gledamo nuklearne vojne avanture Sjeverne Koreje, ali je također neprihvatljivo pokrenuti rat na Korejskom poluotoku", kazao je.

Pozvao je na politički proces, što je, kaže, ključni dio procesa Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

"Zajedno s Kinom, nastavit ćemo se truditi za razumni pristup, a ne emocionalni kao kad se djeca u vrtiću bore i nitko ih ne može zaustaviti", rekao je Lavrov.

I Kina okreće leđa Kimu? Uvode sankcije

Kina je u subotu objavila da će zabraniti izvoz nekih naftnih proizvoda u Sjevernu Koreju kao i uvoz tekstilne robe iz te izolirane zemlje, u skladu s rezolucijom Vijeća sigurnosti donesenom nakon zadnjeg nuklearnog testa Pjongjanga.

Ta je najava iz Pekinga stigla na kraju tjedna u kojemu su porasle napetosti između SAD-a i Sjeverne Koreje u kojemu su predsjednici dviju zemalja izmjenjivali uvrede.

Ministarstvo trgovine objavilo je na svojoj stranici da će Kina ograničiti izvoz rafiniranih naftnih proizvoda od 1. listopada i odmah zabraniti izvoz kondenziranog i tekućeg prirodnog plina kako bi ispunila UN-ove sankcije.

Uvoz tekstilne robe iz Sjeverne Koreje također će biti zabranjen odmah, navodi se u priopćenju ministarstva.

Ugovori o tekstilnoj robi potpisani prije 11. rujna bit će poštovani ako se ispune uvozne formalnosti prije ponoći 10. prosinca, dodaje se.

Te su mjere donesene nakon što je Vijeće sigurnosti jednoglasno odlučilo nametnuti sankcije Sjevernoj Koreji koja je izvela šest nuklearnih testova, s najjačim izvedenim 3. rujna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21