Obavijesti

News

Komentari 145

Kim Jong Tolušić: Ljubim ime svoje na spomen - pločama

Kim Jong Tolušić: Ljubim ime svoje na spomen - pločama
5

Virovitička županija vrvi izrazima zahvalnosti ‘ocu županije’ Tomislavu Tolušiću. No on se od svega ograđuje. Tvrdi da su spomen-ploče postavljene bez njegovog znanja

VIDEO

Kad je otkrivena prva spomen-ploča na kojoj se nalazilo ime župana, danas ministra, Tomislava Tolušića, sve se činilo kao puka slučajnost. Mnogi su čitatelji bili uvjereni da je riječ o fotomontaži ili šali News bara. No u javnost je ubrzo počela “curiti” cijela kolekcija fotografija na kojima su spomen-ploče.

Ambulante, mostovi kotara Virovitica, škole, ceste...

“Afera” je otkrivena kad je u medijima objavljena ploča na ambulanti u Novoj Bukovici, pisana arhaičnim aoristom, koji se koristio u 19. stoljeću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

“Ovu spomen-ploču, u znak sjećanja na dovršetak izgradnje ambulante u Novoj Bukovici, postaviše ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i načelnik općine Nova Bukovica Željko Venci”, pisalo je na spomen-ploči.

- Kad sam došao, ploča je već bila postavljena, a kako za takvim nečim nije bilo potrebe, zamolio sam načelnika da je ukloni - rekao je za 24sata ministar Tolušić. Načelnik Željko Vencl potvrdio je kako su ploču skinuli isti dan, nakon što je to zatražio ministar.

On je osobno preuzeo odgovornost za postavljanje ploče.

- Ploču smo postavili iz zahvalnosti ministarstvu te županiji. Nastali su toliki problemi, ali nitko nije pitao ni mene u kojim je uvjetima ta ambulanta radila, kako smo morali ići u susjedne općine... Sad je problem pak nastao zbog male ploče - dodao je načelnik.

No poslije ploče u Bukovici otkriveno je da se Tolušićevo ime nalazi i na drugim pločama te da je u tim situacijama znao ili morao znati, a možda čak i inicirao postavljanje ovih obilježja. Orahovica, recimo, vrvi znacima zahvalnosti Tomislavu Tolušiću - tamo se njegova uloga u otvaranju šetnice veliča jednom spomen-pločom, most je obilježen drugom, dok je park obilježen trećom pločom. Tolušićevo ime nije jedino - osim njega, navedena su imena i drugih velikana: Vladimira Šeksa, Željka Vencla, Sanje Bošnjak i drugih.

Posebnom je pločom istaknuta njegova uloga u obnovi Centra za edukaciju Orahovica.

Čini se da nema nikakve sumnje da mladi ministar - Tolušić je rođen 1979. - ima lijepo mišljenje u sebi, a nastoji da ga u dobrom sjećanju održe i buduće generacije. Bilo bi nešto pametnije da je taj posao ipak ostavio naraštajima koji dolaze. Ovako je, naime, umjesto osjećaja poštovanja i zahvalnosti masa izazvao - podsmijeh.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag