Obavijesti

News

Komentari 156

'Kim može napasti svaki tren': Japanci ljude šalju u skloništa

'Kim može napasti svaki tren': Japanci ljude šalju u skloništa
5

U Japanu je porasla prodaja opreme za atomska skloništa kao i sustava za pročišćavanje zraka, a vlada je lokalnim vlastima naredila provođenje obveznih vježbi evakuacija...

VIDEO

- Cijelu ću vam zemlju pretvoriti u pepeo! - zlokobna je to prijetnja koju je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un uputio svojim susjedima Japancima. Oni pak, radišni i savjesni kakvi jesu, ne gube vrijeme.

U zemlji je porasla prodaja opreme za atomska skloništa kao i sustava za pročišćavanje zraka, a vlada je lokalnim vlastima naredila provođenje obveznih vježbi evakuacija u slučaju invazije ili raketnog napada. 

Ne samo Japan nego cijeli svijet ovih dana strahuje da bi Sjeverna Koreja svoj šesti nuklearni test mogla izvesti "svakog trenutka". Satelitske snimke pokazuju pojačane aktivnosti oko lansirnih rampa, a obilježavanje 85. rođendana Korejske narodne armije dodatno podiže tenzije. 

- Postoje određene spekulacije da bi Pyongyang mogao izvesti nuklearni test ili lansirati raketu dugog dometa, objavila je južnokorejska agencija Yonhap.

Prema izvješću moguće je da vježbe osobno nadzire sjevernokorejski vođa Kim Jong Un.

'Samo čekaju naredbu vođe'

Stranica 38 North, koja objavljuje satelitske snimke sjevernokorejskih lansirnih sustava, tvrdi kako je sve spremno za test te da se samo čeka naredba iz Pyongyanga. Vjeruje se kako bi ona mogla stići između 25. travnja i 9. svibnja. 

Iako ovo nikako nije prvi put da Kim Jong-un zvecka oružjem, ove godine tenzije su na znatno višoj razini jer se u cijelu priču, sa svojom ratobornom retorikom, umiješao američki predsjednik Donald Trump.

Izjavom da će se "pozabaviti problemom" sjevernokorejskog nuklearnog programa i slanjem nosača zrakoplova prema Sjevernoj Koreji, američki predsjednik je kod Kim Jong-una i njegovih suradnika probudio samo inat. 

- Naše revolucionarne snage su borbeno spremne potopiti američki nosač zrakoplova jednim jedinim udarom, poručili su. 

North Korean leader Kim Jong Un applauds during a military parade and a public procession of Pyongyang citizens celebrating the 105th birth anniversary of founder Kim Il Sung in this photo released by KCNA

Trump: Sjevernu Koreju napokon treba riješiti

Trump je uzvratio rekavši kako će spriječiti Sjevernu Koreju u pokušaju udara na Sjedinjene Države nuklearnim oružjem te istaknuo da su na stolu sve opcije otvorene, uključujući i vojni udar.

Pozvao je i na nove sankcije protiv Pyongyanga rekavši da je Sjeverna Koreja globalna prijetnja i "problem koji konačno treba riješiti". 

Trumpove izjave zvuče kao dolijevanje ulja na vatru jer mnogi smatraju da je Jong-unu dovoljan i najmanji poticaj da započne veliki rat.

- Sada kad posjedujemo moćnu nuklearnu snagu da se zaštitimo od američke prijetnje, odgovorit ćemo bez imalo oklijevanja. U borbi sa SAD-om izaći ćemo kao pobjednici, poručili su iz Sjeverne Koreje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...