Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Kim najavio denuklearizaciju, što bi na to rekli tata i djed?

Kimov djed i tata marljivo su radili i odricali se da dobiju a-bombu. Mladi Kim ne kani ići dalje. Kim je najavio prekid pokusa, što je dobar početak koji treba voditi uništenju korejskih nuklearnih projektila

FILE PHOTO:North Korean leader Kim Jong Un waves to people attending a military parade marking the 105th birth anniversary of country's founding father, Kim Il Sung in Pyongyang
Foto: Damir Sagolj
9 komentara

Sjeverna Koreja odlučila je obustaviti sve nuklearne pokuse i zatvoriti glavni poligon za testiranje.

Ovo je vrlo dobra vijest za Sjevernu Koreju i svijet - veliki napredak! Veselimo se sastanku s Kimom, napisao je Donald Trump na Twitteru.

Kimov djed (koji je započeo eksperimente) i otac (koji ih je nastavio) sigurno roštiljaju u grobu, gledajući sinovu kolebljivost i Trumpovo oduševljenje, no oni su u ovom slučaju nemoćni. No pod pojmom denuklearizacija dvije države ne podrazumijevaju isto. Za SAD je denuklearizacija “cjelovita, provjerljiva i nepovratna demontaža sjevernokorejskog programa”. Za Sjevernu Koreju to znači prekid nuklearnih eksperimenata, ali ne i uništenje nuklearnog bojeva arsenala. Za Kima denuklearizacija se odnosi na cijeli poluotok, koji uključuje Južnu Koreju, izjavio je CNN-u u ožujku David Maxwell, umirovljeni pukovnik specijalnih snaga SAD-a.

Ovo nije prvi Kimov flert s denuklearizacijom. Ipak, to je prvi korak u pravom smjeru. Uspije li u ovom, to će biti veći uspjeh za Trumpa nego za Kima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message