Obavijesti

News

Komentari 13

Kina okreće ploču: Koronu bi mogli staviti u nižu kategoriju kako bi dodatno olabavili mjere

Kina okreće ploču: Koronu bi mogli staviti u nižu kategoriju kako bi  dodatno olabavili mjere
4

Zamjenica premijera Sun Chunlan prošlog je tjedna rekla da se Kina suočava s "novom situacijom" jer patogenost podvarijante omikron slabi i prvi je dužnosnik koji je javno priznao da je virus sada slabiji

VIDEO

Uvjeti da Kina ublaži svoje upravljanje covidom-19 kao ozbiljnom zaraznom bolešću poboljšavaju se kako koronavirus slabi, izvijestio je u nedjelju državni medij Yicai.

Od siječnja 2020. Kina je klasificirala covid-19 kao zaraznu bolest kategorije B, ali je upravljala prema protokolima kategorije A, koji lokalnim vlastima daju ovlasti da pacijente i njihove bliske kontakte stave u karantenu i zatvore pogođene regije.

FILE PHOTO: 'Don't yell that': fears compete with calls for 'freedom' at China protests

Bolesti kategorije A u Kini uključuju bubonsku kugu i koleru, dok SARS, AIDS i antraks spadaju u kategoriju B. Bolesti kategorije C uključuju primjerice gripu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zarazne bolesti poput covida klasificiraju se kao klasa A ili klasa B, ali se vode kao klasa A.

Kina ublažava korona mjere: Neki slave, a brojni su zabrinuti
Kina ublažava korona mjere: Neki slave, a brojni su zabrinuti

No više od 95 posto slučajeva u Kini je asimptomatsko i blago, a stopa smrtnosti vrlo je niska. U takvim okolnostima pridržavanje upravljanja klasom A nije u skladu sa znanošću, izvijestio je Yicai kasno u nedjelju, pozivajući se na neimenovanog stručnjaka za zarazne bolesti.

Covid-19 bi mogao biti snižen u kategoriju upravljanja B ili čak kategoriju C, rekao je stručnjak za Yicai.

People line up to take a nucleic acid test for the coronavirus disease (COVID-19), near a residential compound in Beijing

Svaka prilagodba upravljanja zaraznim bolestima koju donese Nacionalno zdravstveno povjerenstvo, najviša kineska zdravstvena vlast, zahtijeva odobrenje Državnog vijeća ili kabineta.

Zamjenica premijera Sun Chunlan prošlog je tjedna rekla da se Kina suočava s "novom situacijom" jer patogenost podvarijante omikron slabi, postavši tako prvi visokorangirani vladin dužnosnik koji je javno priznao da je sposobnost novog koronavirusa da uzrokuje bolest smanjena.

Od njezine objave, mnogi su veliki gradovi počeli ukidati mjere zatvaranja velikih razmjera, smanjili redovito PCR testiranje i prekinuli provjere negativnih PCR rezultata na javnim mjestima poput stanica podzemne željeznice i vanjskih parkova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)