Obavijesti

News

Komentari 6

Kina 'smekšala' Kima: 'Ja sam spreman za susret s Trumpom'

Kina 'smekšala' Kima: 'Ja sam spreman za susret s Trumpom'
3

Sjevernokorejski čelnik koji je posljednjih godina izveo niz nuklearnih pokusa i ispaljivanja raketa koje mogu doseći tlo Sjedinjenih Država, izjasnio se za denuklearizaciju Korejskog poluotoka...

VIDEO

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un dočekan je uz velike počasti u Pekingu u svom prvom posjetu Kini, tijekom kojeg se izjasnio za denuklearizaciju Korejskog poluotoka, prije summita s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

U tvitu je američki predsjednik izrazio zadovoljstvo susretom u Pekingu i ocijenio da sada postoje veliki izgledi da sjevernokorejski čelnik odustane od svog nuklearnog naoružanja.

Tijekom prvog putovanja u inozemstvo od kada je stupio na vlast krajem 2011. Kim i supruga su dočekani uz velike počasti u Palači naroda, tijekom tog posjeta službeno otkrivenog tek u srijedu, kada se sjevernokorejski par vlakom vratio u domovinu.

To putovanje, od nedjelje do srijede, prema novinskoj agenciji Nova Kina, naglasilo je spektakularno zbližavanje dviju susjednih zemalja, posljednjih godina zavađenih kineskom podrškom međunarodnim sankcijama Pjongjangu kako bi odustao od svog nuklearnog programa. Kim Jong Un se još nije nikada sastao s Xi Jinpingom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Nije bilo dvojbe u pogledu mog prvog posjeta inozemstvu i odabira Pekinga", rekao je Kim, prenosi službena sjevernokorejska novinska agencija KCNA. Nova Kina navodi da je Kim rekao da je spreman za summit s Donaldom Trumpom, nakon mjeseci prijetnji ratom između dviju zemalja zbog sjevernokorejskog nuklearnog programa.

Donald Trump je izvijestio u utorak da je primio poruku kineskog predsjednika Xi Jinpinga koji ga je obavijestio o vrlo dobrom susretu s Kim Jong Unom.

Trump je dodao da se istovremeno nažalost pod svaku cijenu moraju zadržati pritisak i maksimalne sankcije.

Sjevernokorejski čelnik koji je posljednjih godina izveo niz nuklearnih pokusa i ispaljivanja raketa koje mogu doseći tlo Sjedinjenih Država, izjasnio se za denuklearizaciju Korejskog poluotoka.

"Naša stalno stajalište je obveza denuklearizacije Korejskog poluotoka, sukladno želji bivšeg predsjednika Kim Il Sunga i bivšeg glavnog tajnika Kim Jong Ila, prethodnika, djeda i oca Kim Jong Una", izvijestila je kineska agencija.

Sjevernokorejski čelnik je dodao da se to pitanje može riješiti ako Južna Koreja i Sjedinjene Države odgovore na njihove napore i dokažu dobru volju.

Južna Koreja je izvijestila prošlog mjeseca da će Pjongjang biti spreman odustati od svog nuklearnog programa u zamjenu za američka sigurnosna jamstva. Njezini nuklearni i balistički pokusi su obustavljeni.

Kineska državna televizija CCTV je objavila snimke Kima i Xija koji su rukuju ispred zastava njihovih zemalja u nazočnosti supruga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS