Obavijesti

News

Komentari 5

Kineski ministar poljoprivrede dolazi u službeni posjet RH

Kineski ministar poljoprivrede dolazi u službeni posjet RH
1

Bilateralni sastanak bio je vrlo operativan te su dogovoreni daljnji načini razmjene informacija s ciljem ubrzanja procedura i jačeg razvoja vanjsko-trgovinske razmjene

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, bit će domaćin službenog posjeta delegacije Ministarstva poljoprivrede i ruralnih poslova Narodne Republike Kine, koju predvodi ministar Han Changfu.

Kineska delegacija boravit će u Hrvatskoj u razdoblju od 17. do 19. lipnja 2019. godine, a posjetit će poljoprivredno-prehrambene proizvođače. Dva ministra održat će bilateralni sastanak u Ministarstvu poljoprivrede 17. lipnja u popodnevnim satima, a sutradan 18. lipnja, nakon sastanka u Vladi RH u prijepodnevnim satima predviđene su izjave za medije.

Kineska delegacija će se potom uputiti u Varaždin gdje će u 11 sati obići objekt za preradu mesa peradi Koka d.d., a oko 17 sati doputovat će u Ston gdje će obići Solanu Ston i stonske školjkare. Obilazak je otvoren za medije.

Podsjetimo, prošli tjedan ministar Tolušić boravio je u Kini gdje je sudjelovao je na 4. Dijalogu Kine i zemalja srednje i istočne Europe o carini, inspekciji i karanteni, na kojem se raspravljalo o razvoju carinsko-poslovnog partnerstva, poboljšanju prekogranične trgovine te pojednostavljenju procedura. Cilj ministrovog posjeta Kini bilo je i ubrzanje procesa odobravanja uvoznih pošiljaka poljoprivrednih proizvoda – poglavito za meso i mesne proizvode, svježu tunu i med, što je bila tema bilateralnog sastanka ministra Tolušića sa zamjenikom ministra Opće carinske uprave NR Kine (GACC) Wangom Lingjunom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilateralni sastanak bio je vrlo operativan te su dogovoreni daljnji načini razmjene informacija s ciljem ubrzanja procedura i jačeg razvoja vanjsko-trgovinske razmjene poljoprivredno prehrambenih proizvoda između Hrvatske i Kine. Naime, hrvatske kompanije zainteresirane su za izvoz mesa i proizvoda od mesa, tune i meda u Kinu pa je ministar Tolušić naglasio važnost što skorijeg pozitivnog rješavanja naših zahtjeva za pokretanjem procedure usklađivanja veterinarsko zdravstvenih uvjeta RH i Kine za te skupine proizvoda. Na sastanku je istaknuto unaprjeđenje odnosa dviju zemalja, posebno nakon službenog posjeta kineskog premijera Lija Keqianga Republici Hrvatskoj u travnju ove godine, kada je kineski premijer novu eru odnosa između Hrvatske i Kine nazvao „dijamantnim razdobljem“. U travnju 2019. godine u Hrvatskoj je potpisan Protokol o suradnji, kojim je hrvatskim proizvođačima mliječnih proizvoda otvoren pristup kineskom tržištu, nakon uspješno završene kineske inspekcije hrvatskih prerađivačkih pogona i sustava kontrole hrane. 

Ministar Tolušić je, pri potpisivanju Protokola, najavio da će se na kineskom  tržištu uskoro naći i hrvatsko meso i svježa tuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina