Obavijesti

News

Komentari 13

Kinezi upozorili: Nemojte ići u Kazahstan, tamo hara upala pluća smrtonosnija od korone!

Kinezi upozorili: Nemojte ići u Kazahstan, tamo hara upala pluća smrtonosnija od korone!
2

Kineskim građanima u Kazahstanu savjetovali su da ne napuštaju domove ako ne trebaju. Savjetuje im se i da izbjegavaju gužve, nose zaštitne maske za lice, često peru ruke i potraže liječnika ako zatrebaju

VIDEO

Kinesko veleposlanstvo u Kazahstanu upozorilo je svoje građane u toj zemlji da budu oprezni jer je tamo izbila virusna upala pluća koja se čini još smrtonosnijom od bolesti uzrokovane novim korona virusom. 

Zdravstveno stanje u Kazahstanu ocijenjeno je kao vrlo loše jer u isto vrijeme haraju upala pluća i korona. Samo od početka godine u toj zemlji od upale pluća umrle su 1772 sobe. U lipnju je bilo 628 smrti, uključujući kineske državljane, stoji u priopćenju na web stranici veleposlanstva, piše CNN.

Prvo korona pa bubonska kuga: Jeli meso svisca pa se zarazili...
Prvo korona pa bubonska kuga:  Jeli meso svisca pa se zarazili...

- Stopa smrtnosti od ove bolesti mnogo je viša nego stopa smrtnosti od koronavirusne upale pluća - napisali su u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministarstvo zdravlja u Kazahstanu provodila su studiju virusne upale pluća i usporedili su je s Covidom-19, ali rezultati još nisu konačni. Ipak, svojim građanima su poručili da budu oprezni kao što su bili oprezni i s Covidom-19.

- Ne napuštajte domove ako ne trebate. Izbjegavajte gužve, nosite zaštitne maske za lice, često perite ruke i potražite liječničku pomoć u slučaju bilo kakvih simptoma - poručili su kineskim građanima u Kazahstanu.

People queue in front of the coronavirus disease (COVID-19) testing facility in Almaty

Između 29. lipnja i 5. srpnja zabilježeno više od 32.000 slučajeva upale pluća i više od 9400 slučajeva Covida-19 u Kazahstanu. U tom je razdoblju od upale pluća umrla 451 osoba, dok je preminulo 76 bolesnika s koronavirusom.

Stručnjaci upozoravaju da se stopa smrtnosti od upale pluća u Kazahstanu u lipnju ove godine povećala čak četiri puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Mnogim zaraženima zbog upale pluća nije dijagnosticiran i Covid-19. 

Zbog satelitskih snimki bolnica u Wuhanu tvrde da se korona širila u kolovozu prošle godine
Zbog satelitskih snimki bolnica u Wuhanu tvrde da se korona širila u kolovozu prošle godine

Predsjednik Kazahstana Kasim-Jomart Tokajev rekao je da se ta zemlja bori s drugim valom korona virusa, uz velike probleme zbog slučajeva upale pluća. Donesena je odluka da će svi pacijenti s upalom pluća dobiti jednak tretman kao i oni koji boluju od korone.

Ovaj problem u Kazahstanu velik je izazov za tamošnji zdravstveni sustav koji se suočava s nedovoljnim brojem bolničkih kreveta, medicinskog osoblja, lijekova te opreme za testiranje. Vlada je smijenila ministra zdravstva koji je i sam obolio od upale pluća. Dvotjedna karantena počela je 5. srpnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a