Obavijesti

News

Komentari 27

Kiša ne prestaje: 'I dalje će biti nestabilno, moguće su i oluje...'

Kiša ne prestaje: 'I dalje će biti nestabilno, moguće su i oluje...'
1

Ipak, neće biti onako hladno kao nedavno i kao rijetko kada u svibnju, uglavnom ni onako vjetrovito - iako će biti i umjerenog i jakog pa i jačeg vjetra, posebice jugozapadnog i juga

VIDEO

Subota je u većini krajeva barem djelomice sunčana, ali to ne znači da nas očekuje trajnija stabilizacija vremena. Kao i proteklih dana, vrijeme će i u nadolazećem tjednu ostati nestabilno uz povremene lokalne pljuskove. Kako prognozira HRT, premda će gotovo svakodnevno i posvuda biti barem kraćih sunčanih razdoblja - teško je izdvojiti dan u kojem baš nigdje u Hrvatskoj neće pasti barem malo kiše.

Ipak, neće biti onako hladno kao nedavno i kao rijetko kada u svibnju, uglavnom ni onako vjetrovito - iako će biti i umjerenog i jakog pa i jačeg vjetra, posebice jugozapadnog i juga, a i temperatura će zraka gdjekad biti niža od prosječne.

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano i uglavnom bez oborina. Ujutro ponegdje može biti magle, a poslijepodne u zapadnoj Slavoniji postoji mogućnost ponekog pljuska. Poslijepodnevna temperatura zraka između 20 i 22 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz slab vjetar. Od sredine dana raste vjerojatnost za lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura između 7 i 10 °C, a najviša dnevna oko 20 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Temperature rastu do 21 stupanj

Promjenljivo i nestabilno bit će i na sjevernom Jadranu te u gorskim krajevima. Sunčana razdoblja bit će češća prijepodne, a kiša, pa i u obliku pljuskova - od sredine dana. Ujutro je u gorju moguća magla. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, prema otvorenom i vrlo jako. More umjereno valovito u jačanju na valovito. Poslijepodnevna temperatura između 15 i 18 °C, na Jadranu od 18 do 20 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice će biti kiše, uglavnom poslijepodnevnih poslijepodne. Puhat će umjereno i jako, prema otvorenom moguće i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura između 19 i 21 °C.

Manja vjerojatnost za kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove je na jugu Hrvatske, gdje će uz obilje sunca poslijepodnevna temperatura biti također između 19 i 21 °C. Puhat će umjereno do jako jugo, uz uglavnom umjereno valovito more."

Od sredine tjedna više sunca

U nedjelju i sljedećem tjednu - i dalje nestabilno

- I sljedećih dana atmosfera neće biti posve stabilna pa će uz promjenljivu naoblaku mjestimice u kopnenom području biti kiše i pljuskova, češćih na zapadu i sjeverozapadu. Bez obzira na pljuskove bit će toplije nego dosad, osobito na istoku zemlje. Promjenljive naoblake bit će i na Jadranu, osobito na njegovu sjevernom dijelu, početkom sljedećeg tjedna i u Dalmaciji. Od sredine tjedna sunčanije. U nedjelju će još puhati umjereno do jako jugo koje će oslabjeti. Od ponedjeljka uglavnom slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar. Temperatura zraka bez znatnije promjene, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing., iz DHMZ-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS