Obavijesti

News

Komentari 110

Klasić: Na ulicama bi izbio rat da je Josipović pozvao Vučića

Klasić: Na ulicama bi izbio rat da je Josipović pozvao Vučića

Hrvoje Klasić danas je na N1 televiziji kazao kako bi na ulicama vjerojatno izbio rat da su kojim slučajem Ivo Josipović ili Zoran Milanović pozvali predsjednika Srbije u Hrvatsku

VIDEO

Povjesničar Hrvoje Klasić gostovao je danas na N1 televiziji gdje je komentirao službeni posjet srpskog predsjednika, Aleksandra Vučića Zagrebu. Na pitanje treba li se Vučić ispričati zbog srpske agresije na Hrvatsku, Klasić je kazao da ne treba. Da je kojim slučajem bivši predsjednik Ivo Josipović ugostio Aleksandra Vučića u Zagrebu, Klasić smatra da bi na ulici izbio rat.

- Ne bih volio da se Vučić ispriča, nego da kaže da je bio u krivu. Mene ne zanima njegova isprika, ne želim da se ispričava u ime Srbije i u ime mojih prijatelja iz Srbije koji se tamo bore protiv Šešeljeve politike. Neka kaže da je ono što je govorio bilo krivo. Vučić Srbijom vlada politički i medijski, on nije jedini političar koji ne ide na N1 televiziju. On nije naučio na kritiku, ima dirigirane novinare, svima se obraća imenom, nije navikao na kritiku, nije navikao da ga netko dovodi pred gotov čin. Možda je izgubio malo živce, ali on je vješt komunikator i svako pitanje preokrene u svoju korist - kazao je Hrvoje Klasić koji je komentirao i različite poglede na rat.

- Kad govorimo o Vučićevom govoru iz 1995. godine, onda govorimo o govoru notornog srpskog nacionalista. Srećom, naši nacionalisti nisu postali relevantan faktor u politici, a u Srbiji je on postao predsjednik države. On je odraz stanja u društvu. Kada govorimo o ratu, istina je da se nećemo složiti i tu nema spora. Nakon rata se odrede pobjednici i poraženi, mi to nismo imali pa nije ni dogovorena ratna odšteta. Meni je nevjerojatan izostanak procesuiranja ratnih zločinaca. Za ratnu odštetu obje strane trebaju dati svoj pristanak. I Hrvatska mora razmisliti, istina je da su bombe padale po hrvatskim gradovima, ali brojnim srpskim građanima su također opljačkane i srušene kuće - rekao je Klasić.

Na pitanje o odnosima Hrvatske i Srbije, Klasić je postavio pitanje - što znače dobri odnosi?

- Što znače dobri odnosi? S kim ih imamo? Ako su to dobri odnosi, ako izuzmemo izjave političara i napise u medijima, osjećali biste se u Beogradu kao kod kuće. Političke elite nemaju viziju budućnosti i zato se stalno vraćaju u prošlost. Zamislite da je SDP pozvao Vučića, da su to napravili Milanović i Josipović, da je Josipović rekao da mu se ne postavljaju pitanja o Glini. Mislim da bi bio rat na ulicama - kazao je Klasić.

Cijeli intervju Hrvoja Klasića možete pogledati ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa