News

Komentari 80

Klemm još neće u Remetinec, zbog nesreće završio u bolnici

Klemm još neće u Remetinec, zbog nesreće  završio u bolnici

Zagrebački županijski sud potvrdio je da je odvjetnica koja zastupa tvrtku Josipa Klemma zatražila odgodu izdržavanja kazne jer je Klemm doživio prometnu nesreću nakon koje je hospitaliziran...

Josip Klemm je u Klinici za traumatologiju i zato se danas neće moći javiti na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne u Remetincu, doznaje Jutarnji list kojem je potvrđeno da je odvjetnica koja zastupa njegovu tvrtku dostavila zahtjev za odgodu izdržavanja kazne jer je njen klijent doživio prometnu nesreću. 

Do nesreće je došlo, doznaje neslužbeno Jutarnji, na području Samobora tijekom prošlog tjedna. Josip Klemm je natučen, ali mora ostati na bolničkom liječenju pa mu je sud odobrio odgodu odlaska u zatvor. 

Podsjećamo, Klemmu je u srpnju 2019. godine Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine. 

Prema prvostupanjskoj presudi, Josip Klemm je uz pomoć Radovana Štetića, bivšeg optuženika tzv. 'zločinačke organizacije', izvukao novac iz vlastite tvrtke. 

Klemm je po uhićenju izjavio da se ne smatra krivim, no kasnije se branio da je postupak protiv njega inicirao SDP iz političkih razloga zato što je bio jedan od predvodnika prosvjeda u Savskoj.

Jutarnji saznaje da će Klemm koristiti svoje zakonsko pravo odgode izvršenja zatvorske kazne, a s obzirom da je njegova presuda izvršna, on je primio rješenje o upućivanju na izvršenje zatvorske kazne. 

Najčitaniji članci