Obavijesti

News

Komentari 94

Klemm: Šalje se poruka ubij se pa će tvoja obitelj nešto dobiti

Klemm: Šalje se poruka ubij se pa će tvoja obitelj nešto dobiti
1

Klemm je rekao da nije organizator prosvjeda, nego da je počeo spontano. Ističe da se problem može riješiti dijalogom, no premijer nema vremena za branitelje

VIDEO

Josip Klemm je gostovao u Pressingu N1 televizije i pričao o ciljevima prosvjeda branitelja ispred zgrade Ministarstva . Na pitanje je li on vođa prosvjeda u Savskoj, odgovorio je:

- Drago mi je da ministar Ostojić tvrdi da sam organizator, ali to nije istina. Bilo bi sebično da kažem da sam ja vođa - rekao je Klemm koji je nakon toga objasnio da je cijeli prosvjed počeo spontano.

- Glogoški je s ministrom Matićem probao riješiti probleme branitelja. To javnost ne zna. Glogoški je već zvao svoje prijatelje 100-postotne invalide da tamo dođu pa je zvao i nas da to probamo riješiti. To je bilo spontano okupljanje...

Osvrnuo se i na braniteljski posjet stanu Zorana Milanovića prošle subote.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nitko se nikad nije očitovao da anitprosvjed nije dobar. Premijer nije ništa napravio da zaštiti branitelje. U prvom prosvjedu nitko nije spriječio da ljudi dođu do šatora. Jedino sam ja spriječio sukob. U subotu je grupa nas u zadnji tren donijela odluku da mirno dođemo do premijerovog stana. Jedino kome se ispričavam su hrvatski građani koji su bili u prometu i koji su kasnili negdje - rekao je Klemm.

'Dijalogom se sve moglo riješiti u pet dana'

O političkoj pozadini događanja, Klemm je rekao:

- Karamarko i Milanović bez hrvatskih branitelja to ne mogu riješiti. Ja sam s Josipovićem razgovarao nekoliko puta. On je često primao hrvatske branitelje. Sami sada vidimo da on kaže da nije imao dobru komunikaciju s premijerom. On nije imao sugovornika s druge strane. Kad se dogodio prosvjed politika nije došla. Dijalogom se to moglo riješiti u pet dana - rekao je Klemm dodajući da je za njega ministar Matić bivši.

'Jedan je pao...'

Pokuša je objasniti i transparent 1991-OBA SU PALA, 2015-OBA ĆE PASTI

- Ja nisam vidio tko je to tamo stavio. Može biti da to znači da će pasti Đuro i Klemm. Kažete kako se Josipović ponašao prema braniteljima. Eto jedan je pao, a ja ne želim da drugi padne, nego da riješi probleme branitelja - kaže Klemm.

'Zakon je taj koji dijele branitelje'

Na pitanje otkud bi država namaknula novac da ispuni sve braniteljske zahtjeve, Klemm je rekao:

- Zakon je taj koji dijeli hrvatske branitelje. Kako bi bili pred zakonom svi jednaki onda vam zakon to treba omogućiti, a ne kako si s kim dobar - kazao je.

 Šalje se poruka "ubij se pa će ti obitelj nešto dobiti"

- Mi tražimo samo da nas se sasluša. Premijer nema vremena za nas, za koga ima onda vremena? Mi branitelji smo dovedeni pred zid i morali smo to napraviti... Mi se ne borimo ovdje za sebe osobno, nego za sve branitelje. Tek kad branitelj počini suicid njegova obitelj nešto dobije. Šalje se poruka "ubij se pa će ti obitelj nešto dobiti" što bi i inače trebao dobiti. Mi smo za dijalog. Nažalost, nismo došli do situacije kako riješiti problem branitelja, nego kako maknuti branitelje iz Savske 66. Politika samo želi prikazati branitelje kao nasilne i da ih se treba bojati. Mi nismo ulatradesničari. Branitelja ima iz svake stranke, iz SDP-a također. Šator je okićen zastavom EU. Ulatradesničari te zastave pale, a mi ne. Ja sam veteran NATO-a i ne dozvoljavam da me netko naziva "štakoraš", "šatoraš". Vi nikad niste čuli da sam ja uvrijedio gospođu Mirt i ikoga - rekao je Klemm za N1.




Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti