Obavijesti

News

Komentari 3

'Klinci danas sanjaju da budu YouTuberi, a ne TV zvijezde'

'Klinci danas sanjaju da budu YouTuberi, a ne TV zvijezde'
12

Dani televizije su odbrojani i pitanje je koliko će to trajati, poručio je direktor Styrie za Hrvatsku Boris Trupčević sudjelujući u panel diskusiji "Kuda ide televizija?"

VIDEO

Dani televizije su odbrojani i pitanje je koliko će to trajati, poručio je direktor Styrie za Hrvatsku Boris Trupčević sudjelujući u panel diskusiji "Kuda ide televizija?" na Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Uživo iz Rovinja s Weekend Media Festivala: Gosti poludjeli za virtualnim naočalama 24sata! Reporteri: Maša Zibar i Anela Kuburaš

Posted by 24sata Video on Friday, September 23, 2016

- Internet oglašavanje će ove godine prvi puta prestići televizijsko  Razlog je jednostavan - tamo je publika - kazao je Trupčević, a zatim usporedio publike na televiziji i internetu. Prva je, kaže, starija i lošijeg imovinskog statusa, a druga su mladi potrošači.

- Klinci danas sanjaju da budu YouTuberi, a ne TV zvijezde - zaključio je Trupčević.

Tijekom diskusije povela se rasprava o eventualnom problemu monetizacije internetskog sadržaja, kojeg je direktor Styrie osporio.

- Mi smo vrlo uspješni u monetizaciji, jer sve veći dio tržišta razumije da su potrošači na internetu. Gledanost videa nam je narasla 45 puta u godinu dana - kazao je.

Dodao je kako su tehnološke mogućnosti koje internet pruža oglašivačima da dođu do svojih klijenata neusporedive s bilo čime linearnim.

- Ja bih se, da sam televizija, strašno zabrinuo - Trupčevićev je zaključak.

Styria i 24sata već se duže vrijeme definiraju kao digitalni izdavač.

- Vrlo smo aktivni u digitalnoj produkciji. Vidimo u svijetu pad konzumacije televizije. On je trenutno stabilan, ali se i vidi velika
generacijska promjena. Televiziju drži 50+, dok mlade generacije dramatično odlaze od TV-a. To se ne može zaustaviti. Ljudi imaju pravo izbora. Jednom kad im se to omogući, nema natrag. Sad vidimo da je u Americi za deset postotnih poema internet jači od TV-a. Globalno je omjer 50:50 - istaknuo je Trupčević.

Za primjer je dao YouTube koji samo na mobitelima ima gledanost mlade publike nemjerljiv s bilo kojom televizijom.

- Google je javno objavio sa želi 25 posto televizijskog novca - rekao je i još jednom ponovio kako su mladi potrošači na internetu, te da sve te brojke  govore u prilog tome da de se stvari dramatično mijenjaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca