Obavijesti

News

Komentari 71

Klinci protiv morske nemani: Tajna stara čak 42 godine...

Klinci protiv morske nemani: Tajna stara čak 42 godine...
4

Marina Perinić imala je 16 godina, a brat Mateo Perinić 12, kad su u lipnju 1976. godine kraj Nina čamcem uhvatili morskog psa od 4,5 metara i 450 kilograma

VIDEO

Netko je vidio peraju morskog psa i rekao nam da je na sto metara od obale. Susjed Ante viknuo je da je to morski pas. Nas smo dvoje odmah uskočili u drveni čamac i krenuli prema njemu, prisjećaju se brat i sestra Perinić.

Marina (57) tad je imala 16 godina, a Mateo (53) samo 12. Bilo je to 17. lipnja 1976. godine. U plićaku su vidjeli neman dugačku 4,5 metara, koliko je bio dugačak i njihov čamac, i tešku čak 450 kilograma.

- Otvarao je ralje prema nama, a nama se često gasio motor jer nismo imali dovoljno goriva. Kod nas se prekrcao i susjed Mladen koji je bio sa susjedom Šimom u još manjem čamcu, upola manjem od morskog psa. Namjeravali smo ga namamiti u plićak kako bi se nasukao. Bilo je teško - govore uzbuđeno brat i sestra iz Vrsi kraj Nina u Zadarskoj županiji. Dodaju da su kod sebe imali tek osti kojima su ga boli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jednom je čak zaronio ispod nas i digao nas odozdola, sjećam se da je motor broda bio u zraku. Ostima mu nismo mogli probiti debelu kožu. Bacao se u vis kao dupin i razjapljivao čeljusti. Stisli smo ga između tri-četiri čamca jer nam je još ljudi došlo u pomoć. Viknula sam Mladenu da mu u usta ubaci sidro. To je i učinio sljedeći put kad je ‘zarežao’. Tako ih je snažno zatvorio da mu je jedan krak sidra odmah izletio kroz oko. Tad je podivljao. Polijevao nas je morem, mahao repom, a ja sam držala konop sidra. Skoro mi je odgrizao ruke, maknula sam ih u zadnji čas - otkrila je Marina. Uspjeli su ga odvući do kuće u Vrsima. Iz mora su ga izvukli traktorom. Stajao je pet, šest dana na obali da ga svi vide. Kasnije su se riješili strvine.

- Pomorci su pričali da se u utrobi morskog psa može naći zlato, sat ili ljudska ruka, pa smo očekivali paranje trbuha. No unutra je bila samo voda - kaže Marina. Misli da je pas u plićak vjerojatno došao za nekim brodom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1