Obavijesti

News

Komentari 5

Klisović: Ne može se kažnjavati poduzetnike, neka Vlada prvo krene od javnog sektora

Klisović: Ne može se kažnjavati poduzetnike, neka Vlada prvo krene od javnog sektora

Ne možete onda zbog toga penalizirati poduzetnike. Apelirate na svijest, ali nakon godinu dana pandemije, svi smo informirani. Nije stvar u informiranju nego povjerenju prema Vladi i institucijama, rekao je

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović komentirao je moguće obavezno cijepljenje u 3 sektora.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa ...

- Vlada mora procijeniti je li ugroza od pandemije toliko velika da šteti zdravlju nacije. Ako jest, onda u Ustavom propisanoj proceduri mora donijeti odluku o obveznom cijepljenju. Ako procjenjuje da nije, onda može reći da svakom građanu ostavlja na individualnu prosudbu hoće li se cijepiti ili ne. Ali, ako ostavi građanima da odluče hoće li se ili neće cijepiti, onda ih ne možete držati odgovornima za njihovu odluku jer ste im dali izbor - rekao je Klisović za N1.

Klisović kaže kako građani jesu informirani, ali da nedostaje povjerenja.

Klisović: Tomašević je zatekao ogromnu rupu u proračunu, a kreće i reforma Gradske uprave
Klisović: Tomašević je zatekao ogromnu rupu u proračunu, a kreće i reforma Gradske uprave

- Ne možete onda zbog toga penalizirati poduzetnike. Apelirate na svijest, ali nakon godinu dana pandemije, svi smo informirani. Nije stvar u informiranju nego povjerenju prema Vladi i institucijama. Ako vam u zdravstvu nisu cijepljeni, ljudi kažu čekaj. Mislim da Vlada treba prvo krenuti od javnog sektora - rekao je Klisović.

Govoreći o preustroju Gradske uprave, Klisović je istaknuo da se uredi grupiraju kako bi koordinacija bila lakša i kako bi bilo manje pročelnika.

- Neće doći do nikakvih smanjenja prava branitelja, ona će se poštivati, oni će i dalje nastaviti koristiti gradske prostore za aktivnosti koje su dosad koristili, a gradska vlast će se i dalje odazivati na sve važne obljetnice iz Domovinskog rata - rekao je Klisović.