Obavijesti

News

Komentari 6

Klisović: Potreban rebalans, moramo naći novac do odluke suda za mjeru roditelj odgojitelj

Klisović: Potreban rebalans,  moramo naći novac do odluke suda za mjeru roditelj odgojitelj

To je veliki novac za Zagreb, koji je u teškoj financijskoj situaciji i opterećen dugovima. Morat će se naći novac jer se privremena mjera mora poštovati, rekao je šef Gradske skupštine

VIDEO

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović (SDP) izjavio je u srijedu da je, zbog privremene obustave izmjene mjere roditelj odgojitelj, očigledna potreba za rebalansom proračuna jer se mora naći dodatnih 40 milijuna kuna mjesečno dok sud ne donese konačnu odluku.

“To je veliki novac za Zagreb, koji je u teškoj financijskoj situaciji i opterećen dugovima. Morat će se naći novac jer se privremena mjera mora poštovati do trenutka konačne odluke suda o tome je li izmjena mjere roditelj odgojitelj zakonita”, istaknuo je Klisović na konferenciji za novinare.

Upitan gdje bi SDP, kao koalicijski partner gradskoj vlasti, pronašao dodatnih 40 milijuna kuna mjesečno, što će morati napraviti ako sud do kraja svibnja ne donese odluku, odgovorio je da će to prepustiti gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

Ivšić: Ako sud procijeni da je odluka nezakonita, Bandićeva mjera ostaje još 14 godina'
Ivšić: Ako sud procijeni da je odluka nezakonita, Bandićeva mjera ostaje još 14 godina'

“Kao koalicijski partner tražit ćemo prostor kako to napraviti, ali tu će inicijativu nositi gradonačelnik. To znači da će netko ostati bez dijela novca kroz rebalans koji evidentno slijedi”, rekao je Klisović.

Na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine u četvrtak je tehnička promjena gradskog statuta, ali i odluka da se građanima olakša stavljanje tema na dnevni red Gradske skupštine.

Za stavljanje teme na dnevni red dovoljno 6000 potpisa

Sadašnji prag od 10 posto potpisa potrebnih da Gradska skupština raspravlja o određenim inicijativama i peticijama građana ostaje, ali se građanima omogućuje i da s jedan posto, što je oko 6000 potpisa, stave neku temu na dnevni red Skupštine. Skupština neće imati obvezu raspravljati o peticijama s manjim brojem potpisa, ali će imati tu mogućnost.

Na dnevnom redu su i izviješće o stanju sigurnosti u gradu, prijedlozi odluka o Nagradama Grada Zagreba i nagradi za Zagrepčanku godine, kao i prijedlog odluke o usvajanju Pariške deklaracije, čime se Zagreb obvezuje u svoje odluke ugraditi zelene politike, kako bi se smanjile emisije štetnih plinova.

Bakić: Mjera je neučinkovita; Lovrić: Gradonačelnik predložio mjeru koja je protuzakonita
Bakić: Mjera je neučinkovita; Lovrić: Gradonačelnik predložio mjeru koja je protuzakonita

Zastupnici će raspravljati o prijedlozima kluba SDP-a o izradi kataloga nekretnina u vlasništvu Grada, jer trenutno ne postoji ujedinjena evidencija, te o izvješću o kompenzacijskim mjerama zbog izmjene novčane pomoći roditeljima odgojiteljima.

“To je konstruktivan doprinos situaciji. SDP je kao koalicijski partner tražio da se s predloženih 15 milijuna kuna iznos za kompenzacijske mjere poveća na 25 milijuna u proračunu”, istaknuo je Klisović dodavši da žele znati kako je taj novac dosad uložen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca