Obavijesti

News

Komentari 19

'Klub Mosta je disfunkcionalan; razlaz je počeo s Istanbulskom'

'Klub Mosta je disfunkcionalan; razlaz je počeo s Istanbulskom'
1

Na Grmojino obrazloženje da je izbačen iz Kluba zastupnika Mosta jer se nije pojavljivao na sastancima, nezavisni Vučetić odgovorio je s prilično oštrim kritikama na račun Mosta i predsjednika stranke Bože Petrova

VIDEO

Nakon što je danas u medijima objavljena izjava Nikole Grmoje da je nezavisni zastupnik Marko Vučetić izbačen jer se nije pojavljivao na sastancima Kluba zastupnika Mosta u Saboru, reagirao je i prozvani Vučetić. 

On je izjavio da njegovo izbacivanje nije sporno, nego da je sporan način na koji se to dogodilo. 

- Da obavijest nije prvo upućena meni, nego je upućena predsjedniku Sabora, a ja to posredno saznajem od medija - rekao je Vučetić.

Vučetić više nije član Kluba Mosta, saznao to od novinarke
Vučetić više nije član Kluba Mosta, saznao to od novinarke

Grmoja je kao razlog izbacivanja iz Kluba naveo da se Vučetić uopće nije pojavljivao na sastancima kluba, iako je na njih redovito pozivan. Napomenuo je da članstvo u Klubu zastupnika donosi određene privilegije, ali nosi i određene obaveze. 

- U tom smislu, ja kao predsjednik kluba sam odlučio da ću iz korektnosti prema kolegama koje ispunjavaju svoje obaveze da je to najbolje - obrazložio je Grmoja svoju odluku. 

Grmoja: Vučetić je izbačen jer nije dolazio na sastanke kluba
Grmoja: Vučetić je izbačen jer nije dolazio na sastanke kluba

Vučetić, s druge strane, tvrdi da to nije istina. 

- Javnost, a i Klub Mosta zna da sam ja volonter. Ja sam jedini zastupnik u Klubu Mosta koji ne prima političku plaću i zastupnik koji, sudeći prema Mostovom zakonu, a koji je pisao profesor Podolnjak, i po evidentiranju saborskih zastupnika i onoga što saborski zastupnici rade, ja sam jedan od redovitijih saborskih zastupnika i onih koji sudjeluju u radu Sabora, rekao je Vučetić za N1 televiziju.

'Razilaženje je počelo s Istanbulskom'

Vučetić je kritizirao i predsjednika Mosta Božu Petrova te istaknuo da je njegovo razmimoilaženje s Mostom počelo s Istanbulskom konvencijom. 

- Nakon što je istjeran s funkcije predsjednika Sabora, postao potpredsjednik, a nemam primjer, da je netko u političkoj praksi nakon što je bio predsjednik Sabora i potjeran je, pristao biti potpredsjednik Sabora i nakon toga mjesecima nije obnašao svoju funkciju potpredsjednika Sabora, nije predsjedao, a redovito je uzimao plaću i koristio benefite koji proizlaze iz funkcije potpredsjednika Sabora - rekao je Vučetić.

- Dakle, nerad u Mostu nipošto ne može biti poticaj da donose bilo kakve političke odluke - rekao je Vučetić, dodavši da razmimoilaženje njega i Mosta počinje od trenutka kad je Istanbulska konvencija postala aktualna tema.

- Tad je unutar jednog političkog entiteta koji poprima stroge desne strukture, koje odgovaraju 19. i 20. stoljeću, oni su zadojeni i opijeni nekakvim suverenizmom da bi trebalo braniti nekakve granice. To je jedan od mnogih Mostovih političkih skandala. Oni su se suočili s nekakvim progresivnim politikama, politikama jednakosti i ravnopravnosti koje sam ja zastupao i politikama poštivanja ljudskih prava - rekao je Vučetić, dodavši da su ga po tom pitanju više pratili mediji, nego Most.

'Klub Mosta je disfunkcionalan klub'

- Dakle, Mostu ne smeta moja neaktivnost, nego njima smeta moja aktivnost u političkom spektru koji njima uopće ne pripada - kazao je Vučetić.

Izlaskom iz Kluba Mosta bit će nezavisni zastupnik, jer se ne vidi niti u jednom klubu zastupnika, zato što smatra da u Hrvatskoj prevladavaju stranačke politike i politike posluha.

- Da je nezavisnost bila moguća, Most bi opstao - rekao je Vučetić. 

- Klub Mosta je disfunkcionalan klub, jer ono što je na početku zamišljeno da Most bude servis nezavisnih inicijativa i politika, pretvorilo se u to da Most ne prepoznaje što je nezavisnost - zaključio je za N1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS