Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Knjaz istražuje: Odakle dolaze maline koje kupujete u Sparu

Obitelj Oršić iz Svete Nedelje prve je maline posadila prije trinaest godina. Te 2006. imali su tek oko pola hektara zemlje na kojemu su se bavili stočarstvom

Foto: AGENCY 404

Gospodarstvo Oršićevih danas se prostire na ukupno šest hektara. Osim malina, sade i drugo bobičasto voće – ribizl, kupinu, trešnju i borovnicu, a na godišnjoj razini proizvedu oko 40 tona voća. 

Na početku, kada su količine koje smo proizvodili bile male, prodavali smo na tržnici i veletržnici. No, kako nam je malina bila kvalitetna, ušli smo u trgovačke lance”, govori Silvija. 

Posljednjih pet godina, sve svoje proizvode plasiraju na policama SPAR-a i INTESRPARA. “SPAR uzima svo naše voće. Nama jako puno znači to što imamo stabilnog i pouzdanog kupca. Malina je osjetljiva, mora u roku od 24 sata doći do dućana. Tako da narudžbe idu iz dana u dan, a SPAR uzima cijelu količinu”, objašnjava Silvija.

Osim malina i drugog bobičastog voća iz OPG-a Oršić, trgovine SPAR i INTERSPAR nude široku ponudu hrvatskih proizvoda. Uz maline Oršićevih, na policama SPAR i INTERSPAR trgovina kupci mogu naći i maline još tri druga domaća dobavljaća - Osatine, Fragarija i FrigoLogistike. 

Kampanjom „Da, domaće je!“ SPAR Hrvatska naglašava važnost poticanja kupovine hrvatskih proizvoda. S ukupno 15000 kilograma malina prodanih godišnje, hrvatski proizvođači imaju priliku rasti zajedno sa SPAR-om, a više o obitelji Oršić možete saznati u videu koji je nastao kada ih posjetio Robert Knjaz.

Tema: Promo sadržaj

Message