Obavijesti

News

Komentari 34

Knjiga sjećanja za djevojčice i crna zastava na školi u Dalju

Knjiga sjećanja za djevojčice i crna zastava na školi u Dalju
1

Strašnoj smrti dvaju djevojčica svjedočili su njihovi razredni prijatelji koji su stajali tek stotinjak metara dalje od mjesta gdje je na njih naletio kamion. Iznimno potreseni, uplakani i u strahu vratili su se kućama

VIDEO

I županija Osječko-baranjska i općina Erdut proglasili su dane žalosti zbog stradanja dvije 14-ogodišnje učenice Osnovne škole Dalj u prometnoj nesreći na odmorištu Novska u petak. Njihova tijela još nisu dovezena kući jer se čeka kraj obdukcije koja je započela u bolnici u Novoj Gradišci, gdje su prvotno odvezeni svi stradali.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:16

Umjesto očajnih roditelja, na prepoznavanje u bolnicu poslana je njihova učiteljica. Ona će, zajedno sa ravnateljem škole Markom Stanićem, u ponedjeljak ponovo otići kod nesretnih obitelji i odnijeti im putne kofere njihovih djevojčica koje su one same spremile u nadi da će provesti zabavan vikend na moru sa prijateljima iz razreda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Toliko se radovala tom putu da je pet puta spremala i raspremala kofer ne znajući što da ponese. Sada ću, umjesto nje, dobiti tek njene stvari - očajna je Zorica Horvat, majka nastradale Renate.

'Nisam ni slutila da je to zadnji put da grlim i vidim svoju kćer'
'Nisam ni slutila da je to zadnji put da grlim i vidim svoju kćer'

Strašnoj smrti dvaju djevojčica svjedočili su njihovi razredni prijatelji koji su stajali tek stotinjak metara dalje od mjesta gdje je na njih naletio kamion. Iznimno potreseni, uplakani i u strahu vratili su se kućama. Odmah je za njih organizirana psihološka pomoć, a poseban tim stručnjaka u školu šalje i Ministarstvo obrazovanja već u utorak.

- Djeci će trebati stručna pomoć kako bi se naučili nositi sa time što im se dogodilo. Kako bismo im omogućili oproštaj od poginulih prijateljica napravili smo u školi knjigu sjećanja sa njihovim fotografijama u koju će svi učenici, također i oni koji su toga dana bili sa njima u autobusu, moći nesretnim djevojčicama napisati svoje riječi oproštaja i što god žele. Škola je istaknula crnu zastavu i od njihovog gubitka ćemo se dugo oporavljati - kazao je ravnatelj škole Marko Stanić.

Načelnik općine Erdut također je posjetio obitelji djevojčica i rekao kako će općina snositi sve troškove njihova pokopa, a proglasio je i trodnevnu žalost u cijeloj općini.

Pokretanje videa...

01:04
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a