Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

Kod Dugog otoka ulovio sipu od 3 kg, već je završila u rižotu

Ribar Rado kaže da je to najveća sipa koja mu se zaplela u mrežu od kada lovi ribe, a kao rođeni otočanin lovi ih od kada je prohodao. Divosku sipu brzo je prodao

Vedran Petešić
Foto: Vedran Petešić
32 komentara

- Dođi vidjeti što sam uvatija, ushićeno je ribar Rado Ušalj (43) pozvao rođaka Vedrana Petešića (56).

Iz barke mu je pokazao golemi primjerak sipe.

Rado je sipu tešku gotovo tri kilograma i s krakovima od 78 centimetara ulovio na otvorenome moru sa zapadne strane Dugog otoka, blizu otočića Mrežanj. Vrhunski ulov zapleo mu se u petak u jednostruku mrežu stajaćicu. Tog je burnog dana donio dosta sipa, koje u ovo doba godine plivaju prema obali. Ribar Rado kaže da je to najveća sipa koja mu se zaplela u mrežu od kada lovi ribe, a kao rođeni otočanin lovi ih od kada je prohodao.

- Odmah sam je kupio od njega. Sipe na peškariji su obično teške od 50 do 80 grama, a dao mi je i dobru cijenu od 50 kuna po kilogramu - ispričao nam je Vedran Petešić, naš najpoznatiji lovac na boce s porukom. Dodaje da golemu sipu nije ostavio sebi.

- Toga dana kad sam je kupio, odnio sam je svojoj majci Branki da je spremi za ručak. Znao sam da će se iznenaditi jer ima 83 godine i bio sam siguran da je tako veliku sipu zadnji put vidjela u ranoj mladosti - kaže Vedran.

Kako je i pretpostavio, majka Branka se oduševila sipom. Kazala je kako je tolike primjerke iz mora izvlačio njezin otac, a da ih još od tada nije imala prilike vidjeti.

- Od sipine glave spremili smo brudet, a od ostatka ćemo napraviti crni rižot. Imala je dekagram crnila, koje koristi za napad i obranu. Njega smo zaledili da nam oboji rižoto - pohvalio se Vedran.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message