Obavijesti

Promo sadržaj

Koji je najprikladniji sustav za glavno grijanje?

Koji je najprikladniji sustav za glavno grijanje?
1

Grijaća tijela koja rade na principu toplinskih valova, stara su koliko i čovjekovo poznavanje vatre, a kasnije krušne peći. Rimljani su na tom principu napravili najstariji poznati sustav centralnog grijanja prostorija

Što je ir sunlife grijanje? Je li to novi izum?

Grijaća tijela koja rade na principu toplinskih valova, stara su koliko i čovjekovo poznavanje vatre, a kasnije krušne peći. Rimljani su na tom principu napravili najstariji poznati sustav centralnog grijanja prostorija, tzv. hipokaust, odnosno nama poznatije podno grijanje. Radi se o sustavu grijanja pri kojem se, za razliku od klasičnih načina, kod kojih se prvo zagrije zrak, a onda predmeti, događa upravo suprotno. Prvo se energija grijaćih tijela neposredno prenese na predmete, koji se malo zagriju te zatim ugriju zrak. Proces je sličan prirodnom načinu prenošenja topline od Sunca do Zemlje.

Koje su glavne prednosti ir sunlife grijanja?

• možemo uštedjeti do 65% za troškove grijanja,
• fi nancijski je dostupno, investicija je moguća korak po korak,
• otklanja najčešće uzroke plijesni i vlage,
• produljuje vijek trajanja zgrade,
• stvara bolji i prirodniji osjećaj topline,
• osigurava ravnomjerno raspoređivanje topline od poda do stropa,
• grijaći paneli IR SUNLIFE nemaju pokretnih dijelova i imaju više nego trostruko dulji vijek upotrebljivosti od suvremenih centralnih
sustava grijanja, teoretski neograničen,
• grijaći paneli IR SUNLIFE su ekološki proizvod jer se u proizvodnji i recikliranju potroši vrlo malo energije u usporedbi s klasičnim centralnim sustavima grijanja,
• nije potrebno održavanje,
• jednostavno i točno upravljanje svakom prostorijom posebno , pored toga, sustav Sunlife odlično reagira na promjene temperature,
• nije potrebna ložionica, kotlovnica ni dimnjak,
• jednostavna montaža, bez velikih intervencija na objektu,
• lijep dizajn, koji se stapa s prostorom,
• radi na struju, koja je u kombinaciji s IR SUNLIFE tehnologijom, zbog iznimne iskoristivosti, najučinkovitiji i stoga iznimno ekonomičan energent, a pored toga je cijena struje dugoročno najstabilnija, a njena proizvodnja sigurna jer se dobiva iz
različitih izvora.

Je li ir grijanje doista najekonomičnije?

Da, IR-grijanje je najekonomičnije i uštede mogu biti iznimne. Ako se trenutno grijete na struju običnim radijatorima, uljem ili ukapljenim plinom, imate staru peć na zemni plin ili drva, ne koristite sve stambene površine, moći ćete smanjiti svoj godišnji račun za grijanje za više od pola. Dokazive uštede korisnika idu do 70%. Ako kupujete novogradnju, vaše uštede mogu biti i veće jer možete uštedjeti 70% na investiciju za grijanje i druge sustave održavanja. Sve je to izračunljiva činjenica, ako gledamo ukupne troškove sustava za grijanje, koji uključuju održavanje, potrošnju, vijek upotrebljivosti i investiciju.

Što omogućava toliku učinkovitost?

Često se pitamo radi li se o obmanjivanju kupaca jer su kilovati struje skuplji od kilovata drugih energenata. Međutim, zbog drugačijeg prijenosa topline manje je gubitaka, a time manje uključivanja IR- grijaćeg tijela. To je činjenica, koja je prisutna kod svih korisnika po cijelom svijetu. Napravljene su i znanstvene studije koje pokazuju veću učinkovitost IR grijanja pri nadoknađivanju toplinskih gubitaka.

Nemoguće je ukratko opisati sve razloge, jer se radi o složenom procesu, međutim, možemo sažeti ključne uzroke:
• povoljna cijena električne energije i njena skoro 100%na iskoristivost. Električna energija se skoro u potpunosti pretvori u toplinu, koja zagrije prostor. Na taj način nema nikakvih gubitaka kroz dimnjak i cijevi.
• Pri prozračivanju nastaje manje gubitaka jer zagrijani predmeti dulje zadržavaju toplinu u prostoru, što znači da se IR-paneli Sunlife znatno manje vremena uključuju nego klasični električni konvencijski sustavi grijanja.
• Zbog lokalne prirode, sustav iznimno dobro reagira, što se prije svega vidi u prijelaznom razdoblju ili kod povremenog korištenja prostora.
• Veći je učinak izolacije zbog sušenja zidova. Činjenica je da vlažni zidovi u nekim slučajevima smanjuju učinak izolacije do 50 posto.
• Svakim prostorom se individualno upravlja i u svakom koristimo samo onoliko energije koliko je potrebno, svaka soba također dobije upravo onoliko energije koliko treba, bez gubitaka.
• Kada termostat pokaže neku temperaturu, npr. 21 °C, onda približno istu temperaturu imaju okolni predmeti. Tako osjećamo stvarnu toplinsku ugodu, jer nemamo više hladnih zidova koji bi uzimali toplinu iz našeg tijela jer se toplina stalno kreće od toploga prema hladnome. Stoga nije potrebno povećanje temperature na termostatu da bi nam bilo toplo.

Kako ovaj sustav utječe na zdravlje?

Bez dvojbe, IR grijanje SUNLIFE smanjuje količinu prašine i mikroorganizama u zraku jer smanjuje kruženje zraka, koje je uobičajeno prisutno kod običnih radijatora – klasičnog konvencijskog grijanja. Pozitivni učinci se stoga često pokazujuu smanjenju alergija i dišnih bolesti te boljem osjećanju. Inače, IR toplinu u istom obliku emitira sve oko vas, kao i vi sami. Protrljajte dlanove i približavajte ih, to je IR toplina, jednaka toplini koju emitiraju grijaći paneli Sunlife. Utjecaji na stanice koje primaju IR toplinu su, prema znanstvenoj literaturi, iznimno pozitivni, postoje i službeno priznate i korištene terapije s IR toplinom. IR grijanje koristi se i u inkubatorima, međutim svuda se radi o većim količinama IR topline.

Griju li IR Sun paneli dovoljno?

Bez dvojbe je odgovor da. Većina ljudi vjeruje da je osjećaj topline ovisan o toplini zraka, što je pogrešno, jer je toplinska udobnost ovisna o nizu faktora, među kojima su ključni prosječna temperatura okoline i vjetar. U prirodi imamo primjer za to. Skijaši i alpinisti ne smrznu niti kada su okruženi vrlo hladnim zrakom. Razlog za to je da su omotani toplinskim IR valovima, koji dolaze izravno od Sunca (Sunčeva toplina) i okoline, koja je sposobna te zrake učinkovito refl ektirati (snijeg, kamen, zemlja itd.). Sa sigurnošću možemo tvrditi da s IR grijanjem možemo postići potpuni toplinski ugođaj, bez obzira na zahtjevnost uvjeta.

Više o ponudi možete pogledati na www.ekosen.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.