News

Komentari 15

Kokorići i dalje pod vodom: Od sinoć vodostaj narastao 80 cm

Kokorići i dalje pod vodom: Od sinoć vodostaj narastao 80 cm

Stariji stanovnici iz Kokorića kažu kako je voda "jednostavno takva" i da se protiv nje ne mogu boriti, no dodaju kako ovako nešto ne pamte. Kiša je, barem zasada, prestala padati

U Kokorićima je i dalje dramatično stanje. Od sinoć je vodostaj narastao još 80 centimetara, ali je dobra vijest što je kiša, barem za sada prestala padati. 

Stanovnici Kokorića kažu nam kako će promijeniti ime jer su - postali otok. Odsječeni su od ostatka vrgoračkog kraja. Šest obiteljskih kuća je pod vodom koja je prodrla u podrume, pa sve do prvog kata. 

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo iz Kokorića 

Ovih dana najažurniji što se pomoći tiče su pripadnici HGSS-a iz Makarske, Metkovića, Splita, a došli su i pripadnici HGSS-a iz Karlovca, Ogulina i Gospića. 

- Voda je ušla u sve u što je mogla - rekao nam je jedan stanovnik. 

Nastavlja se borba s poplavom u Kokorićima

Vodostaj Betine je preko šest metara, a od jučer je rastao tri centimetra po satu, pa tako službe računaju da je od sinoć on narastao oko 80 centimetara. Nadaju se da će preko vikenda kiša prestati i da će se situacija, koliko-toliko, vratiti u normalu. 

Stariji stanovnici kažu kako se protiv vode "ne može boriti" i da treba čekati da jednostavno prođe, no tvrde i kako ovako nešto ne pamte. 

Nastavlja se borba s poplavom u Kokorićima

Među Kokorićane je došao i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, kaže kako nije mogao, a da ne dođe jer osjeća svoju dužnost da pomogne koliko može. Rekao je kako će pomoći i županija te da će proglasiti i elementarnu nepogodu. 

Najčitaniji članci