Obavijesti

News

Komentari 33

'Kolegice, dajte ruke': Uhvatili 'policajku' koja je krala starce

U četiri godine prevaranati su od Zagrepčanina (88), koji ima problema s demencijom, izvukao 210.000 eura i 135.000 kn (ukupno oko 1,7 mil kn). Prevaranti su se predstavljali kao policajci, bankarice, medicinske sestre

VIDEO

'Kolegice, dajte ruke', rekli su policajci prevarantici Dragani Đ. (29) i stavili joj lisičine u središtu metropole. Osuđivana kradljivica pokušala je od dementnog muškarca (88) izvući novac koji su mu ranije u više navrata uzeli drugi prevaranti.

Dragana Đ. nazvala je muškarca i predstavila se kao policajka navevši ime prave policajke.

Sumnja se da je osumnjičena početkom svibnja 2019. u poslijepodnevnim satima, sa svojeg mobitela u više navrata nazvala oštećenog na njegov kućni telefon te mu se lažno predstavila kao 'policajka Maja'. 

U razgovoru mu je postavljala razna pitanja, te je komunicirajući s njim uspjela dobiti podatak da je prethodno pokraden, što je iskoristila na način da ga prevari. Naime, uz lažno obećanje da će mu taj novac biti vraćen, zatražila ga je da podigne mirovinu koju je trebao njoj predati u zamjenu za povrat ranije ukradenog novca. Po dogovoru gdje će se naći, oni su se i doista susreli tog istog dana u samom centru grada u popodnevnim satima, pri čemu je osumnjičena i uhićena, objavila je zagrebačka policija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon kriminalističkog istraživanja odveli su je pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji ju je na mjesec dana poslao u istražni zatvor. U Remetincu je završila kako ne bi mogla ponoviti nedjelo. Do sada je bila osuđivana zbog krađa i teške krađe, a trenutačno se u tri općinska i jednom županijskom državnom odvjetništvu protiv nje vode četiri postupka zbog prijevara. 

Muškarcu od koga je pokušala izvući novac s(p)retni prevaranti su u četiri godine izvukli 210.000 eura i 135.000 kuna. Tijekom 2015. na vrata su mu pozvonile dvije žene. Predstavile su se kao djelatnice ZABE i rekle mu kako je potrebno zamijeniti novac.  Starac im je predao 10.000 kuna.  

Sljedeće godine muškarac mu se obratio za pomoć tražeći novac jer mu je, navodno, umrla supruga. Žrtva je ostala bez 1200 kuna. Iste godine došli su i 'policijski službenici' koji su rekli kako im treba dati novac zbog usporedbe s novcem koji su mu ranije uzeli prevaranti. Ostao je bez 2150 kuna i 400 eura. 'Djelatnicama Doma zdravlja' dao je 1600 kuna,  a od  2017. je u više navrata prevarantima, koji su mu rekli kako će mu pomoći ponovno doći do svog novca, dao čak 209.000 eura i 118.000 kuna.  

Žrtva je ostala i bez prstena. Prevarantice, koje su mu došle izmjeriti tlak, tražile su da skine prsten  ruke. Poslušao ih je i ostao i bez njega. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a