Obavijesti

News

Komentari 45

Koliko je jak Bernardić? SDP bira vodstva svojih ogranaka

Koliko je jak Bernardić? SDP bira vodstva svojih ogranaka
1

S obzirom da je središnjica SDP-a raspustila Županijsku organizaciju Požeško-slavonske županije zbog međusobnih sukoba i odljeva članstva, tamošnji izbori su otkazani...

VIDEO

Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) u subotu počinje ciklus izbora za čelništva županijskih organizacija, te za općinske i gradske organizacije koje nisu provele izbore za svoja tijela do 10. ožujka ove godine.

Po modelu "jedan član – jedan glas" SDP-ovci će birati predsjednika, potpredsjednike, članove predsjedništva županijskih organizacija i članove županijskih odbora županijskih organizacija.

Izbori će pokazati Bernardićevu snagu

U političkim kuloarima procjenjuje da će ishod unutarstranačkih izbora pokazati snagu predsjednika stranke Davora Bernardića u bazi, ovisno o tome koliko će njegovih favorita biti izabrano na vodeća mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već u subotu održat će se izbori za vodstvo SDP-a u Zagrebačko županiji, te Zadarskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

U nedjelju, 10. lipnja, sazvani su izbori za čelništvo zagrebačke Gradske organizacije, koji se također smatraju indikatorom Bernardićeve popularnosti, pogotovo jer je na čelu te organizacije bio gotovo dva mandata.

Za vodeće mjesto u zagrebačkom SDP-u natječe se petero kandidata: Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić, Gordan Maras i Rade Nesvanulica. Bernardićevim kandidatom smatra se javnosti manje poznati Hrestak.

Ne izabere li se predsjednik ili predsjednica u nedjelju, drugi krug izbora slijedi za tjedan dana, 17. lipnja, u kojem će članovi birati između dvoje prvoplasiranih.

SDP u Zagrebu broji oko 5500 članova, a pravo glasa na nedjeljnim izborima imat će njih 2500, s obzirom na odluku Glavnog odbora da izborima mogu pristupiti samo oni koji su svoje dugove za članarinu podmirili do dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora.

Glasovanje će se provoditi u 17 mjesnih odbora, od 9 do 18 sati, a prvi rezultati se očekuju oko 19 sati.

Kada će birati ostali 

Iduće subote, 16. lipnja, pred biračke će kutije SDP-ovci u Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Ličko-senjskoj, Šibensko-kninskoj, Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Dan kasnije, 17. lipnja, svoja čelništva birat će članovi SDP-a u Varaždinskoj, Sisačko-moslavačkoj, Koprivničko-križevačkoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, dok će SDP-ovci Virovitičko-podravske županije to učiniti 24. lipnja.

Na kraju, svoja vodstva će 30. lipnja birati SDP-ovci Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Karlovačke i Vukovarsko-srijemske županije.

Odluka o izborima za Splitsko-dalmatinsku županiju još nije donijeta, očekuje se da će biti poznata 17. lipnja, nakon što se održe opći izbori za mjesnu samoupravu u Splitu.

S obzirom da je središnjica SDP-a raspustila Županijsku organizaciju Požeško-slavonske županije zbog međusobnih sukoba i odljeva članstva, tamošnji izbori su otkazani.

Među gradovima u kojima SDP-ovci još nisu proveli izbore je i Rijeka. Vojko Obersnel, koji je u više mandata vodio riječki SDP, ovoga puta nije istaknuo kandidaturu, a za njegova nasljednika će se 16. lipnja natjecati Marko Filipović i Vuk Prica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a