Obavijesti

Promo sadržaj

Koliko nas pati od nedostatka vitamina D? Brojevi su šokantni!

Koliko nas pati od nedostatka vitamina D? Brojevi su šokantni!
3

Može li vitamin D biti zraka nade koja nam je potrebna? Kako epidemija napreduje, znanstvenici širom svijeta traže rješenja

Većina ljudi već je svjesna važnosti vitamina D. U našem tijelu nastaje kada smo izloženi sunčevoj svjetlosti, zbog čega ga i zovemo „sunčevim vitaminom“. U proljeće i ljeto dovoljno nam je samo 15-20 minuta jutarnjeg sunca na dan, kako bi si osigurali svoju dozu. Ali što se događa u zimskim mjesecima, kada smo većinu vremena zatvoreni?

Bez sunca nema vitamina D 

Trenutno smo u situaciji kada je sve teže osigurati dovoljnu dozu vitamina D. Dani su sve kraći, puno vremena provodimo u zatvorenom, a čak i kada izađemo vani jako je teško uhvatiti lijep sunčan dan. 

I podatci su zabrinjavajući. Prema istraživanjima do čak 60% europskog stanovništva nema dovoljnu razinu vitamina D u krvi! I to nam može stvarati dodatne probleme, pogotovo u zimskim mjesecima, od listopada dalje *, kada smo još manje izloženi suncu i taj nedostatak može još dodatno doći do izražaja ... 

Vitamin D3 ima mnogo važnih funkcija u tijelu:

  • Doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava
  • Pomaže u održavanju normalne funkcije mišića
  • Podržava zdravlje kostiju i zuba
  • Pomaže u apsorpciji i iskorištavanju kalcija i fosfora
  • Podržava normalnu diobu stanica
  • Može imati blagotvoran učinak protiv respiratornih infekcija. ** 

Zvuči li vam ovo poznato?

Da li se i vama događa da ste stalno umorni i non-stop vas hvataju neke prehlade, a to se još udvostruči u zimskim mjesecima? Da li se često uhvatite da ste neraspoloženi i bez volje, bez ikakvog konkretnog razloga? A da niti ne govorimo o slabosti i bolovima u kostima i mišićima, zar ne? 

Sve ovo može značiti da ne dobivate dovoljno vitamina D.   

I ako bi vam preporučili jedan vitamin kojeg morate uzimati ove zime, onda je to vitamin D!  

Mnogi Europljani imaju nedostatak vitamina D 

Ali koja je prava doza? 

Iako su različite institucije predložile različite količine za dnevni unos vitamina D. EFSA (Europska agencija za sigurnost hrane) je također propisala da je količina od 4000 IJ na dan u potpunosti sigurna za djecu stariju od 11 godina i odrasle! Nisu pronašli nikakve negativne posljedice s unosom od 4000 IJ na dan – baš suprotno, pozitivni učinci su optimalno iskorišteni s ovom dozom.*** 

I vi možete imati koristi od dodataka vitamina D3 i dobiti ovaj vitamin, koji je neophodan za vaš imunološki sustav, zdrave kosti i normalnu funkciju mišića. 

ALL IN A DAY Vitamin D3 od Sensilaba sadrži 4000 IJ vitamina D na kapsulu, što garantirano zadovoljava vašu dnevnu potrebu za ovim “sunčevim” vitaminom. Možete sa sigurnošću uzimati Vitamin D3 4000 IJ svaki dan, ili ga možete uzimati svaki drugi dan – te i dalje imati sve njegove koristi i učinke!

U suradnji sa Sensilab farmaceutskom tvrtkom, koja ima već 15 godina iskustva u proizvodnji kvalitetnih dodataka prehrani, za vas smo pripremili nevjerojatnu ponudu – čak 3 kutije Vitamina D3 po cijeni od samo 79.99 kn!

Bez odlaska u trgovinu i čekanja u redovima, 3-mjesečnu zalihu po super pristupačnoj cijeni možete si osigurati sa samo jednim klikom.  

Super akciju Vitamin D3 1+2 GRATIS možete iskoristiti ovdje »  

 Izvori:

* Vitamin D i preporuke za nadomjesnu primjenu vitamina D od jeseni
https://www.hzjz.hr/sluzba-zdravstvena-ekologija/vitamin-d-i-preporuke-za-nadomjesnu-primjenu-vitamina-d-od-jeseni/ 

** Dodatak vitamina D3 kod bolesnika s čestim respiratornim infekcijama: randomizirana, dvostruko slijepa intervencijska studija
https://bmjopen.bmj.com/content/2/6/e001663 

*** Znanstveno mišljenje o prihvatljivoj najvišoj razini unosa vitamina D
https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2012.2813 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve