Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
69 komentara

Koliko su stvarno potrošili: Do ponoći svi moraju dati izvješće

Prvi koji je DIP-u podnio svoje izvješće je nezavisni kandidat Mislav Kolakušić, koji je prijavio da donacije nije dobio, te da je imao samo 12 kuna troškova. Predsj

Foto: PIXSELL
69 komentara

Noćas do ponoći, unosom u sustav za nadzor financiranju, svi predsjednički kandidati moraju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostaviti prva izvješća o financiranju izborne promidžbe, objavio je u subotu  DIP.

U njih moraju uključiti sve troškove koje su imali bilo u pretkampanji, bilo u službenoj kampanji.

Osim podataka o troškovima moraju dostaviti i one o primljenim donacijama te o medijskom oglašavanju i popustima koje su pritom dobili.

TKO TROŠI NAJVIŠE? Trošak kampanje: HDZ pomaže Kolindi, Škoro troši svoj novac

Ne učine li to, prijete im kazne od dvije tisuće do 20 tisuća kuna.

Sva dostavljena izvješća DIP će objaviti na jednom mjestu, svojoj mrežnoj stranici, i tako će uvid u njih moći imati sva zainteresirana javnost.

Prvi koji je DIP-u podnio svoje izvješće je nezavisni kandidat Mislav Kolakušić, koji je prijavio da donacije nije dobio, te da je imao samo 12 kuna troškova.

Ipak, za konačan sud o financijskom aspektu kampanje, trebat će pričekati do 21. siječnja iduće godine do kada će svih 11 predsjedničkih kandidata morati podnijeti cjelovito, završno financijsko izvješće.

Tema: Predsjednički izbori

Možda vas zanima i ovo:
Message