Obavijesti

Promo sadržaj

Koliku brzinu stvarno ima Huawei Mate 9

Koliku brzinu stvarno ima Huawei Mate 9
16

Na tržištu postoji velik broj brzih uređaja koji zadovoljavaju potrebe prosječnog korisnika, no samo nekolicina može zadovoljiti i najizbirljivije. Ovaj elitni klub upravo je dobio novog predvodnika – Huawei Mate 9

Kako bi u svojim uređajima ponudio provjerene vrhunske komponente, Huawei svoje pametne telefone oprema „kućnim“ Kirin procesorima koje proizvodi tvrtka HiSilicon, jedna od članica Huaweijeve grupe, a Kirin 960 najnoviji je procesor koji donosi poboljšanja u odnosu na prethodni model.

Utemeljen na LITTLE.big arhitekturi, procesor Kirin 960 opremljen je s četiri Cortex-A53 jezgre radnog takta 1,8 Ghz koje omogućuju najnižu moguću potrošnju energije tijekom manje zahtjevnih zadataka, kao i četiri potpuno nove Cortex-A73 jezgre radnog takta 2,4 Ghz za najviše performanse. Zajedno, one ovaj procesor čine iznimno snažnim; A73 jezgre ne samo da su 30% štedljivije u odnosu na A72, one su i preko 10% snažnije i 15% učinkovitije kod upravljanja memorijom, a brze jezgre procesora upotpunjene su i nevjerojatno snažnim Mali-G71 MP8 grafičkim procesorom.

Bez obzira na impresivne specifikacije „na papiru“ koje mogu pružiti uvid u to što korisnici mogu očekivati od ovog uređaja, prave performanse svakog pametnog telefona mogu se provjeriti samo provođenjem specifičnih testova. Popularni benchmark testovi mjere performanse pojedinih komponenti uređaja u najširem rasponu različitih situacija pa se kod ispitivanja koristi nekoliko različitih programa, a njihovi rezultati mogu se značajno razlikovati.

Geekbench, prvi korišteni test, mjeri performanse procesora pametnog telefona korištenjem jedne ili više jezgri. Kod mjerenja performansi jedne jezgre, Huawei Mate 9 je apsolutni pobjednik s 6,181 bodom i ističe se u odnosu na konkurenciju. I test performansi više jezgara prošao je s odličnom ocjenom: s ukupno osvojenih 1,907 bodova, on je ujedno i najbrži Android pametni telefon u ovoj kategoriji.

PCMark je software koji simulira različite scenarije korištenja telefona, stoga rezultati koje je Mate 9 postigao na ovom testu vjerodostojno prikazuju njegove stvarne mogućnosti. Kod testiranja Huaweija Mate 9 u kategorijama „rad“ i „pretraživanje interneta“, kod kojih je uređaj pod punim opterećenjem, ovaj pametni telefon postigao je najbolje rezultate, točnije 6,266 bodova u prvoj i 5,738 bodova u drugoj kategoriji, a ostvareni rezultat bolji je od uređaja na drugom mjestu za više od 400 bodova u prvoj, odnosno gotovo 300 bodova u drugoj kategoriji.

U kategorijama „pisanje“ i „upravljanje podacima“, testira se sposobnost uređaja da spremi i upravlja dolazećim podacima, čime se dobiva poprilično vjeran uvid u ponašanje uređaja, primjerice, kod snimanja videa ili brzog snimanja serija visokokvalitetnih fotografija. I na ovom testu Huawei Mate 9 ponovno je pokazao da je najbolji te je s osvojenih 6,288 i 5,419 bodova u obje kategorije ponovno ostavio konkurenciju iza sebe.

Ovi testovi potvrđuju da je procesor Kirin 960 Huaweiju Mate 9 omogućio ostvarivanje značajne prednosti u odnosu na svog prethodnika, ali i sve ostale konkurentske pametne telefone. Benchmark testovi vrlo jasno pokazuju veliku brzinu uređaja i glatko korištenje pokrenutih aplikacija, besprijekorno funkcioniranje operativnog sustava, kao i sposobnosti snimanja i reproduciranja multimedijalnih sadržaja.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2015. godini tvrtka je i treći najveći proizvođač mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 16 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, FB Huawei Showcase aplikaciju, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Mobile Hrvatska Twitter.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24
Shopaj24

Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24

Shopaj24, prvi hibrid medija i oglasnika, lansirao je novu verziju svoje platforme. Ovaj korak označava evoluciju prema modernijem, intuitivnijem i naprednijem iskustvu za sve korisnike