Obavijesti

News

Komentari 333

'Kolinda nije povukla niti jedan potez kojeg se ja ne sramim'

'Kolinda nije povukla niti jedan potez kojeg se ja ne sramim'
1

Za mene je promjena na Pantovčaku prioritet državničkih i nacionalnih interesa, naglašava Orešković. Dodaje da je Kolinda Grabar-Kitarović u kontinuiranoj kampanji protekle četiri godine

VIDEO

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i buduća predsjednica nove stranke Start najavila je osnivanje stranke do kraja siječnja, a u intervjuu za Dnevnik.hr naglasila je da joj je glavna ambicija i prioritet "maknuti" Kolindu Grabar-Kitarović s Pantovčaka.

- Hrvatska je duboko potrošena u ideološkim podjelama kojima je mjesto u povijesnim raspravama, a ne vođenju dnevne politike, rekla je Orešković, koja kaže da se će se jasno, jednom rečenicom, odrediti o svim ideološkim pitanjima, ali će biti okrenuti budućnosti.

U slučaju masovnog prelaženja kod Bandića rekla je da se radi o prljavoj političkoj trgovini i nedostatku elementarnog osjećaja srama. 

- Možda bi mi bilo lakše kada bi pozadina bila cifra od 3 milijuna kuna jer je veliko iskušenje, a prilika čini lopova, a ne da smo moralno toliko devastirani da se nekoga može kupiti samo jamstvom mjesta u klubu i tajnice koja će te možda ponuditi kavom. Jesmo li se srozali do te razine da smo postali toliko jeftina i lako kupljiva roba?, zapitala se Orešković i zaključila da to govori iz jada i očaja što smo stvorili sustav vrijednosti koji je put u propast.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U svojim nastupima Dalija Orešković žestoko napada predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović:

- Cijeli je njezin mandat kontinuirani niz prelijevanja jedne afere u drugu'', kaže Orešković. Dodaje da bi joj se na privatne gafove moglo progledati kroz prste, alii je izdvojila i slučaj prijevare birača s donacijama, kao i slučaj Mamić. 

- Zdravko Mamić organizirao joj je rođendansku proslavu i niz večera, a javnost nikad nije doznala zašto. Povjerenstvo je to htjelo istražiti, ali onda su druga državna tijela, pod utjecajem ili sugestijom s Pantovčaka, zauzela stav da se cijela afera treba staviti pod tepih, naglašava buduća političarka podsjetivši da je Mamić danas u bijegu od hrvatskog pravosuđa.

- Najgori je krimen predsjednice države nikad razjašnjena smjena Dragana Lozančića (bivši predsjednik SOA-e, op.a.), nikad odgovoreno na pitanje što je radila pred ogradom Bijele kuće i koja je bila svrha tog putovanja u Americi, a dokumentacija o tome nikad nije dostavljena, prisjetila se Dalija Orešković. Zaključuje da su sve to dokazi da nam korupcija u državi cvjeta.

Na pitanje bi li joj bivši premijer Zoran Milanović bio prihvatljiv predsjednik države, kaže da ne bi bila pretjerano sretna takvim ishodom.

- Za mene je promjena na Pantovčaku prioritet državničkih i nacionalnih interesa, naglašava. Dodaje da je Kolinda Grabar-Kitarović u kontinuiranoj kampanji protekle četiri godine. 

- Nisam vidjela nijedan njezin potez koji bih mogla pohvaliti ili kojeg se ne bih sramila, jasno kaže. 

Podsjetila je na silna obilaženja mjesta bez, kako kaže, konkretne svrhe, povoda i plana. 

- Tako i posljednji posjet udruzi koja se bavi konjogojstvom. Češkanje konja kada državu tresu brojne afere nije primjereno, rekla je Orešković te naglasila da je prioritet da se Kolinda Grabar-Kitarović zamijeni primjerenijom osobom, pa bi u tom slučaju prihvatila i nekoga tko joj nije prvi izbor, donosi Dnevnik.hr.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 333
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!