Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
357 komentara

'Kolinda nije povukla niti jedan potez kojeg se ja ne sramim'

Za mene je promjena na Pantovčaku prioritet državničkih i nacionalnih interesa, naglašava Orešković. Dodaje da je Kolinda Grabar-Kitarović u kontinuiranoj kampanji protekle četiri godine

Zagreb: Konferencija Hrvatska bez korupcije u organizaciji stranke Pametno
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
357 komentara

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i buduća predsjednica nove stranke Start najavila je osnivanje stranke do kraja siječnja, a u intervjuu za Dnevnik.hr naglasila je da joj je glavna ambicija i prioritet "maknuti" Kolindu Grabar-Kitarović s Pantovčaka.

- Hrvatska je duboko potrošena u ideološkim podjelama kojima je mjesto u povijesnim raspravama, a ne vođenju dnevne politike, rekla je Orešković, koja kaže da se će se jasno, jednom rečenicom, odrediti o svim ideološkim pitanjima, ali će biti okrenuti budućnosti.

U slučaju masovnog prelaženja kod Bandića rekla je da se radi o prljavoj političkoj trgovini i nedostatku elementarnog osjećaja srama. 

- Možda bi mi bilo lakše kada bi pozadina bila cifra od 3 milijuna kuna jer je veliko iskušenje, a prilika čini lopova, a ne da smo moralno toliko devastirani da se nekoga može kupiti samo jamstvom mjesta u klubu i tajnice koja će te možda ponuditi kavom. Jesmo li se srozali do te razine da smo postali toliko jeftina i lako kupljiva roba?, zapitala se Orešković i zaključila da to govori iz jada i očaja što smo stvorili sustav vrijednosti koji je put u propast.

U svojim nastupima Dalija Orešković žestoko napada predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović:

- Cijeli je njezin mandat kontinuirani niz prelijevanja jedne afere u drugu'', kaže Orešković. Dodaje da bi joj se na privatne gafove moglo progledati kroz prste, alii je izdvojila i slučaj prijevare birača s donacijama, kao i slučaj Mamić. 

- Zdravko Mamić organizirao joj je rođendansku proslavu i niz večera, a javnost nikad nije doznala zašto. Povjerenstvo je to htjelo istražiti, ali onda su druga državna tijela, pod utjecajem ili sugestijom s Pantovčaka, zauzela stav da se cijela afera treba staviti pod tepih, naglašava buduća političarka podsjetivši da je Mamić danas u bijegu od hrvatskog pravosuđa.

- Najgori je krimen predsjednice države nikad razjašnjena smjena Dragana Lozančića (bivši predsjednik SOA-e, op.a.), nikad odgovoreno na pitanje što je radila pred ogradom Bijele kuće i koja je bila svrha tog putovanja u Americi, a dokumentacija o tome nikad nije dostavljena, prisjetila se Dalija Orešković. Zaključuje da su sve to dokazi da nam korupcija u državi cvjeta.

Na pitanje bi li joj bivši premijer Zoran Milanović bio prihvatljiv predsjednik države, kaže da ne bi bila pretjerano sretna takvim ishodom.

- Za mene je promjena na Pantovčaku prioritet državničkih i nacionalnih interesa, naglašava. Dodaje da je Kolinda Grabar-Kitarović u kontinuiranoj kampanji protekle četiri godine. 

- Nisam vidjela nijedan njezin potez koji bih mogla pohvaliti ili kojeg se ne bih sramila, jasno kaže. 

Podsjetila je na silna obilaženja mjesta bez, kako kaže, konkretne svrhe, povoda i plana. 

- Tako i posljednji posjet udruzi koja se bavi konjogojstvom. Češkanje konja kada državu tresu brojne afere nije primjereno, rekla je Orešković te naglasila da je prioritet da se Kolinda Grabar-Kitarović zamijeni primjerenijom osobom, pa bi u tom slučaju prihvatila i nekoga tko joj nije prvi izbor, donosi Dnevnik.hr.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message