Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
357 komentara

'Kolinda nije povukla niti jedan potez kojeg se ja ne sramim'

Za mene je promjena na Pantovčaku prioritet državničkih i nacionalnih interesa, naglašava Orešković. Dodaje da je Kolinda Grabar-Kitarović u kontinuiranoj kampanji protekle četiri godine

Zagreb: Konferencija Hrvatska bez korupcije u organizaciji stranke Pametno
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
357 komentara

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i buduća predsjednica nove stranke Start najavila je osnivanje stranke do kraja siječnja, a u intervjuu za Dnevnik.hr naglasila je da joj je glavna ambicija i prioritet "maknuti" Kolindu Grabar-Kitarović s Pantovčaka.

- Hrvatska je duboko potrošena u ideološkim podjelama kojima je mjesto u povijesnim raspravama, a ne vođenju dnevne politike, rekla je Orešković, koja kaže da se će se jasno, jednom rečenicom, odrediti o svim ideološkim pitanjima, ali će biti okrenuti budućnosti.

U slučaju masovnog prelaženja kod Bandića rekla je da se radi o prljavoj političkoj trgovini i nedostatku elementarnog osjećaja srama. 

- Možda bi mi bilo lakše kada bi pozadina bila cifra od 3 milijuna kuna jer je veliko iskušenje, a prilika čini lopova, a ne da smo moralno toliko devastirani da se nekoga može kupiti samo jamstvom mjesta u klubu i tajnice koja će te možda ponuditi kavom. Jesmo li se srozali do te razine da smo postali toliko jeftina i lako kupljiva roba?, zapitala se Orešković i zaključila da to govori iz jada i očaja što smo stvorili sustav vrijednosti koji je put u propast.

U svojim nastupima Dalija Orešković žestoko napada predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović:

- Cijeli je njezin mandat kontinuirani niz prelijevanja jedne afere u drugu'', kaže Orešković. Dodaje da bi joj se na privatne gafove moglo progledati kroz prste, alii je izdvojila i slučaj prijevare birača s donacijama, kao i slučaj Mamić. 

- Zdravko Mamić organizirao joj je rođendansku proslavu i niz večera, a javnost nikad nije doznala zašto. Povjerenstvo je to htjelo istražiti, ali onda su druga državna tijela, pod utjecajem ili sugestijom s Pantovčaka, zauzela stav da se cijela afera treba staviti pod tepih, naglašava buduća političarka podsjetivši da je Mamić danas u bijegu od hrvatskog pravosuđa.

- Najgori je krimen predsjednice države nikad razjašnjena smjena Dragana Lozančića (bivši predsjednik SOA-e, op.a.), nikad odgovoreno na pitanje što je radila pred ogradom Bijele kuće i koja je bila svrha tog putovanja u Americi, a dokumentacija o tome nikad nije dostavljena, prisjetila se Dalija Orešković. Zaključuje da su sve to dokazi da nam korupcija u državi cvjeta.

Na pitanje bi li joj bivši premijer Zoran Milanović bio prihvatljiv predsjednik države, kaže da ne bi bila pretjerano sretna takvim ishodom.

- Za mene je promjena na Pantovčaku prioritet državničkih i nacionalnih interesa, naglašava. Dodaje da je Kolinda Grabar-Kitarović u kontinuiranoj kampanji protekle četiri godine. 

- Nisam vidjela nijedan njezin potez koji bih mogla pohvaliti ili kojeg se ne bih sramila, jasno kaže. 

Podsjetila je na silna obilaženja mjesta bez, kako kaže, konkretne svrhe, povoda i plana. 

- Tako i posljednji posjet udruzi koja se bavi konjogojstvom. Češkanje konja kada državu tresu brojne afere nije primjereno, rekla je Orešković te naglasila da je prioritet da se Kolinda Grabar-Kitarović zamijeni primjerenijom osobom, pa bi u tom slučaju prihvatila i nekoga tko joj nije prvi izbor, donosi Dnevnik.hr.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message