Obavijesti

News

Komentari 168

Kolinda: Nisam vam ja spretna, ja sam samo za krupne stvari

Kolinda: Nisam vam ja spretna, ja sam samo za krupne stvari
3

Predsjednica je četvrtak provela u Splitu gdje su joj dali da se okuša u pravljenju tapiserije, no nije uspjela.  Neće ovo ići, nisam ja za ovakve kućne stvari, rekla je predsjednica

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović četvrtak je provela u Splitu gdje je sudjelovala na svečanosti 20. obljetnice Medicinskog fakulteta. Tom prigodom komentirala je Deklaraciju o zajedničkom jeziku rekavši kako Hrvatska ima puno većih problema.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:58

- Visi nam 40.000 radnih mjesta, a 100.000 ljudi su na ovaj ili onaj način pogođeni krizom koju Agrokor proživljava. Mislim da je ta deklaracija samo jedna marginalna stvar koji ne treba raspravljati, jer taj neki zajednički jezik je politički projekt koji je propao s zajedno s Jugoslavijom – kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Istog je mišljenja i ministar obrazovanja Pavo Barišić naglašavajući kako su nedavno proslavili 50. obljetnicu jedne druge deklaracije koja je rekla sve o ovoj deklaraciji. 

- Obilježili smo deklaraciju o položaju i stanju hrvatskog naroda koja je donesena 1967. godine. U njoj su se svi intelektualci, svih profila, odredili o onome što je hrvatski jezik i kakav je razvoj hrvatskoj jezika, koji je i potvrđen kao samostalan jezik. O zajedničkom jeziku intelektualci su još u u 19. stoljeću rekli su da zajedničari ne žele dobro hrvatskom jeziku – kazao je Barišić. 

Nakon Medicinskog fakulteta predsjednica je otišla na kratko druženje u prostore Splitsko-dalmatinske županije gdje su je čekali predstavnici projekta 'Poveži se bojom, približi se slikom' te djeca koja su u njemu sudjelovala. Riječ je o javno-zdravstvenom projektu koji od 2014. godine kroz različite aktivnosti povezuje učenike iz redovitog školskog sustava i njihove vršnjake s teškoćama u razvoju. Provodi ga Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Služba za zaštitu mentalnog zdravlja. Predsjednica je od njih tom prigodom dobila tapiseriju naziva "Bliskost" za koju je kazala kako će naći mjesto u njezinom uredu.
- Čestitam svima koji su došli na ovu ideju i radili na njezinoj realizaciji, ovo pokazuje kako svatko u društvu može ravnopravno sudjelovati i pridonositi – kazala je predsjednica kojoj su ponudili da se okuša u pravljenju tapiserije, no nije uspjela. 

- Nisam vam ja spretna, ja sam samo za krupne stvari. Neće ovo ići, nisam ja za ovakve kućne stvari – kroz smijeh je rekla Kolinda Grabar Kitarović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21