Obavijesti

News

Komentari 176

Kolinda o nadimku: Nije ni Barbika više što je nekoć bila

Kolinda o nadimku: Nije ni Barbika više  što je nekoć bila
3

Znam da je kod nekih postojao taj nadimak, nekih koji su se osjećali frustriranima pa su me prozvali Barbika, ali nije ni Barbika više što je nekoć bila, komentirala je

VIDEO

Kolinda Grabar Kitarović, izabrana predsjednica Hrvatske, u petak ujutro pakirala je zadnje stvari iz svog ureda pomoćnice glavnog tajnika NATO-a. Otkaz joj, kako je rekla, teče od ponedjeljka, a u Hrvatsku nosi svoje osobne stvari, fotografije s raznim svjetskim dužnosnicima te one privatne. 

Za medije je tog posljednjeg dana prokomentirala i nadimak koji je dobila u kampanji, Barbie, imenom kojim ju je nazvao i ugledni časopis The Economist. 

'Nije me Josipović prozvao Barbikom'

Nije me Ivo Josipović prozvao Barbikom. To je bilo u onom planu koji je nažalost ipak bio u medijima.  Znam da je kod nekih postojao taj nadimak, nekih koji su se osjećali frustriranima pa su me prozvali Barbika, ali kažem da nije ni Barbie više što je nekoć bila. Evo Barbie u maskirnoj uniformi. Imali smo Barbie za predsjednicu isto tako. Osim toga donijela je toliku zaradu Mattelu - rekla je Kolinda Grabar Kitarović dodavši da je bila jako iznenađena, ali da joj nadimak ne smeta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'To je izraz frustracije više nego ičega drugoga'

Ona zna tko je i što je. 

- To smatram izrazom frustracije više nego ičega drugoga. Ovaj nadimak sam dobila ima sada već osam godina, kada je se prvi put taj izraz pojavio u Zagrebu - objasnila je nova predsjednica sve oko nadimka Barbie.

Kolinda: Izjava se ne odnosi na nacionalnost već na državnu pripadnost

Kolinda Grabar Kitarović je u petak pojasnila svoju izjavu koju je dala za bosanskohercegovačku televiziju BHT 1 kada je rekla da je za nju 'Hrvat i onaj tko je pravoslavne vjeroispovijesti i koji je Srbin po nacionalnosti jer je on ipak Hrvat u smislu hrvatskog državljanstva'. 

Ona se ne odnosi na nacionalnost nego na državnu pripadnost. Hrvatski jezik ne razlikuje izraz za etničku nacionalnost i pripadnost državi, odnosno državljanstvo i zato je došlo do zabune u medijima, ali bez ikakve potrebe.Naravno da poštujem svačiju etničku pripadnost. No, pretpostavljam kada apliciraju za vizu, Srbi u Hrvatskoj stavljaju hrvatsko državljanstvo - poručila je Grabar Kitarović iz Bruxellesa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a