News

Komentari 9

Kolinda o svojoj nominaciji: 'Meni sport nije samo strast'

Kolinda o svojoj nominaciji: 'Meni sport nije samo strast'

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (52) javila se nakon objave kandidature u Izvršnom odboru Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), a to je pozdravio i Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a

Veseli me i počašćena sam nominacijom! Sport za mene nije samo strast već i odlična prilika za promociju temeljnih ljudskih vrijednosti, pozitivnog natjecateljskog duha ali i sjajnih sportaša – promotora Lijepe naše, napisala je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Twitteru nakon kandidature za mjesto u Izvršnom odboru MOO-a.

Podsjetimo, na sportskim je događajima dosad bila u funkciji navijača te kao predsjednica države, a Kolinda Grabar-Kitarović sad bi mogla postati jedna od članova Izvršnog odbora Međunarodnog Olimpijskog Odbora! Nominirana je sa još četiri člana, dvije žene i dva muškarca.

Tu je kandidaturu pozdravio i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša koji vjeruje da će Kolinda biti izabrana u Izvršni odbor.

posjet

– Jako smo zadovoljni samom mogućnošću da bi Hrvatska mogla imati novog predstavnika u MOO-u, nakon bivšeg čelnika HOO-a te aktivnog, a sada počasnog člana MOO-a, Antuna Vrdoljaka, koji je dao ogroman doprinos stvaranju, priznavanju i ugledu Hrvatskog olimpijskog odbora u svijetu - rekao je Mateša i dodao: 

- Mi, odnosno Hrvatski olimpijski odbor nismo kandidirali, ali presretni smo i ponosni na vijest da je gospođa Kolinda Grabar Kitarović kandidatkinja za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora. Nju je predložio osobno Thomas Bach, predsjednik MOO-a koji se s gospođom Grabar Kitarović poznaje od ranije. U svakom slučaju ovo je fantastična stvar za nas, za Hrvatsku i za hrvatski sport da ponovo imamo "svojeg" člana ili članicu, odnosno nekog iz naše zemlje. To je velika vijest - 

Najčitaniji članci