Obavijesti

News

Komentari 587

Kolinda se predomišlja? 'Vlada je trebala pričekati s Visokom'

Kolinda se predomišlja? 'Vlada je trebala pričekati s Visokom'
1

Vlada je trebala pričekati preuzimanje dužnosti 19. veljače i službeni zahtjev Vladi RH za alternativnu lokaciju Ureda predsjednice, smatra Kolinda Grabar Kitarović

VIDEO

Nakon što je Vlada prepustila rezidenciju u Visokoj Uredu predsjednika oglasila se i izabrana predsjednika Kolinda Grabar Kitarović. Iako pozdravlja spremnost Vlade na suradnju čudi se trenutku i načinu na koji je odluka donesena.

'Visoka je mogla biti jedno od rješenja'

- Vlada je trebala pričekati preuzimanje dužnosti Predsjednice 19.veljače 2015. te službeni zahtjev Vladi  za alternativnu lokaciju Ureda predsjednice. Državna rezidencija u Visokoj ulici pritom bi mogla biti jedno od rješenja, prvenstveno uzimajući u obzir troškove adaptacije objekta, zaštićenog spomenika kulture - stoji u priopćenju Ureda izabrane predsjednice.

'Treba ponuditi nekoliko alternativnih lokacija'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Uredu smatraju da je uz lokaciju u Visokoj, Državni ured za upravljanje državnom imovinom trebao ponuditi i nekoliko alternativnih lokacija, kako bi se pronašlo najkvalitetnije rješenje

Podsjeća se i da je Kolinda Grabar Kitarović tijekom izborne kampanje naglašavala potrebu smanjenja troškova Ureda predsjednice.

'Cilj preseljenja je značajno smanjenje troškova'

- Cilj preseljenja Ureda nije preseljenje samo po sebi, već značajno smanjenje troškova. U tu svrhu nužno je izraditi ekonomsku analizu, kako bi se vrlo jasno pokazala financijska opravdanost preseljenja, kao i osigurala sredstva za realizaciju te odluke - priopćeno je.

Prije odluke imenovat će povjerenstvo koje će dati stručnu analizu

Navodi se da će prije konačne odluke o preseljenju izabrana predsjednica imenovati povjerenstvo koje će pripremiti sveobuhvatnu stručnu analizu. 

Kolinda Grabar Kitarović nada se da će Vlada biti spremna na suradnju pri sazivanju zajedničke sjednice Vlade, kao i u drugim inicijativama temeljem kojih je dobila povjerenje građana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 587
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a