News

Komentari 417

Kolinda otkrila: Djeca su me naučila Thompsonove pjesme

Kolinda otkrila: Djeca su me naučila Thompsonove pjesme

Predsjednica Grabar Kitarović na radiju se raspričala o nogometu na tečnom španjolskom i pjevala navijačke pjesme. Nije pokazivala zabrinutost zbog krize u Vladi

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović (48) u jeku krize vlasti koja trese Hrvatsku, zasjela je u stolicu radijske voditeljice. Slušateljima Narodnog radija predstavila se kao domaćica jutarnjeg programa.

U društvu glumice Doris Pinčić Rogoznice pjevala je navijačke pjesme i pričala na španjolskom. Kitarović nije pokazivala veliku zabrinutost što je Vlada u rasulu danima, nego se raspričala o svom vjenčanju i omiljenim pjevačima.

- Nisam željela imati veliku ceremoniju, pa smo suprug i ja nakon crkvenog obreda našu ljubav slavili s tek desetak najbližih prijatelja na intimnoj večeri. Stihovi koji me uvijek asociraju na Jakova su iz pjesme ‘Ljubim te do bola’ - rekla je Grabar-Kitarović. Iako tu pjesmo izvodi Radojka Šverko, predsjednica kaže da joj je omiljeni pjevač Marko Perković Thompson kojeg je zavoljela zbog kćeri Katarine i sina Luke.

- Oni su njegovi obožavatelji i svaki puta kad sam ih vozila automobilom, oni su na zadnjem sjedištu iz sveg glasa pjevali Thompsonove hitove - rekla je Kolinda.

Njoj je omiljena Perkovićeva pjesma ‘Dolazak Hrvata’ čiji naslov već godinama ne uspijeva zapamtiti, ali melodiju pjevuši u svakoj prilici. Pohvalila se kako s nestrpljenjem iščekuje početak Europskog nogometnog prvenstva jer jako voli sport.

Strastvena je navijačica pa je u radijskom eteru pjevala navijačku himnu ‘Srce vatreno’. Pokazala je zavidno poznavanje španjolskog jezika na kojemu je našu nogometnu reprezentaciju hrabrila da osvoje zlatnu medalju.

Časopis Forbes nedavno je našu Predsjednicu smjestio na 46. mjesto najutjecajnijih žena u svijetu. Grabar Kitarović često je isticala da joj u karijeri najviše znači podrška supruga.

Komentirala je i krizu političkog vrha.

- Prvi puta se Hrvatska nalazi u ovoj situaciji kada postoji ovakva nestabilnost u Vladi. Još nismo imali takvo stanje u vrijeme svoje mlade demokracije, dakle ponovnog uspostavljanja neovisnosti Republike Hrvatske.

U drugim državama to je normalno, ali apeliram na sve političke čimbenike da ovo završimo što je moguće prije zato što su ljudi nestrpljivi, treba im pokazati odgovornost, odlučnost da je država na prvom mjestu, a tek onda stranka ili drugi partikularni interesi.

I ja doista vjerujem da će Hrvatska iz ovoga izaći jača, za jedno iskustvo bogatija. Molim da vodimo računa o tome da dolazi i turistička sezona i procjena kreditnog rejtinga. Stvari su krenule dobro, imamo gospodarski rast, raste izvoz, proizvodnja - zaključila je predsjednica     

Najčitaniji članci