Obavijesti

News

Komentari 255

'Kolinda se trudi popraviti si rejting, a poruke šalje desnici'

'Kolinda se trudi popraviti si rejting, a poruke šalje desnici'
7

Stav je to političkog analitičara Ivana Rimca koji je motive predsjednice iščitao iz njezinih izjava u intervjuu za Hrvatski katolički radio i prilikom obilaska zelene granice sa susjednom BiH...

VIDEO

Posljednje aktivnosti i izjave predsjednice države očito su motivirane željom da popravi vlastiti rejting, a poruke su usmjerene desnom biračkom tijelu.

Stav je političkog analitičara Ivana Rimca koji je motive predsjednice iščitao iz njezinih izjava u intervjuu za Hrvatski katolički radio i prilikom obilaska zelene granice sa susjednom BiH.

Čita Bibliju, moli...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Poruke kojima manifestira snažnu vjeru, ali i o obrani državne granice od ilegalnih migracija, poruke su desnim biračima da je ona za njih primjerena predsjednička kandidatkinja - rekao je politički analitičar.  Predsjednica je tako otkrila da voli čitati Bibliju, svakodnevno se moli, a nađe vremena i za slušanje HKR-a, posebno u autu. Otkrila je da isti radio slušaju i “dečki iz njezine pratnje” te da mole krunicu. Za Kolindu Grabar Kitarović život počinje začećem, a zapjevala je omiljenu duhovnu pjesmu “Krist na žalu”, ali i poručila da ne treba mijenjati predsjedničke ovlasti.

- Isto bih rado ponekad da imam veće ovlasti, ali Hrvatska treba biti parlamentarna demokracija - poručila je aktualna predsjednica. Za razliku od Miroslava Škore, koji želi veće ovlasti predsjednika, Kolinda Grabar Kitarović je za jačanje uloge Sabora i svakog zastupnika.

Nakon obilaska zelene granice s BiH, za ilegalne migrante ustvrdila je da su to “očito ljudi koji imaju vojnog iskustva, koji jako dobro poznaju mape i teren”.

Kolinda u kožnjaku i točkastoj haljini slavila američki praznik
Kolinda u kožnjaku i točkastoj haljini slavila američki praznik

Podjednake šanse

- Kad se netko provlači kroz ovaj teren, onda je normalno da ima ogrebotine, masnice i tjelesne ozljede. Razmišljajte o tome kad čujete priče da su naši policajci brutalni. Nisu, apsolutno vam jamčim za to - poručila je predsjednica. Za analitičara Rimca jasno je da predsjednica na ove načine pokušava donekle uštedjeti novac za kampanju.

- S jedne strane vezane su joj ruke, a s druge koristi budžet predsjednice države i odgađa trošenje novca koji će se skupiti za njezinu predsjedničku kampanju jer nije objavila kandidaturu - kaže analitičar Rimac.

Trenutačno daje jednake šanse aktualnoj predsjednici, Miroslavu Škori i Zoranu Milanoviću u utrci za Pantovčak.

Kolinda je pisala Hrvatima u BiH: Pratimo migrantsku krizu
Kolinda je pisala Hrvatima u BiH: Pratimo migrantsku krizu

Presudit će dueli

- Glasači desnice bit će podijeljeni između dva kandidata, a ljevica koja nema jasno strukturirano glasačko tijelo neće imati velikih dilema oko izbora, bez obzira na to što je Milanović nepopularan kod dijela lijevih birača - ističe Rimac.

Smatra da u borbi za mandat neće biti presudna sama kampanja, nego dueli kandidata i potencijalno izvlačenje prljavog rublja.

- Vjerojatno je da do prebrojavanja svih glasova na izborima nećemo biti sigurni tko ulazi u drugi krug, kao ni tko u drugom krugu pobjeđuje - zaključio je Rimac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji