Obavijesti

News

Komentari 104

Kolinda u Vinkovcima zaplesala kolo: Ovo je iznimna svečanost

Kolinda u Vinkovcima zaplesala kolo: Ovo je iznimna svečanost
1

Upravo osmišljenom državnom politikom moramo i dalje nastaviti podržavati kako Vinkovačke jeseni tako i druge kulturne manifestacije koje čuvaju hrvatsko folklorno i nacionalno naslijeđe, poručila je

VIDEO

U sklopu 52. Vinkovačkih jeseni u nedjelju je ulicama toga slavonskog grada u svečanom mimohodu prošlo oko četiri tisuće članova iz 80-tak folkornih skupina iz Hrvatske i inozemstva koje njeguju hrvatski izvorni folklor, a pored desetaka tisuća posjetitelja, nastupe je s pozornice na Trgu bana Josipa Šokčevića promatrala i visoka pokroviteljica te manifestacije, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je i zaplesala kolo.

U kolu je zaplesala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Posted by press 032 on Sunday, 17 September 2017

U govoru, prije nego je dala dozvolu da mimohod krene ulicama Vinkovaca, Kolinda Grabar Kitarović  istaknula je da su Vinkovačke jeseni iznimna kulturna svečanost koja je dugi niz godina čuvala hrvatski jezik, kulturu i narodne običaje i u vremenima kada to nije bilo lako, kada je "bilo onih koji su pokušali zatrti i našu pjesmu i našu riječ, a ponekad i naše samo ime".

- I zato držim da upravo osmišljenom državnom politikom moramo i dalje nastaviti podržavati kako Vinkovačke jeseni tako i druge kulturne manifestacije koje čuvaju hrvatsko folklorno i nacionalno naslijeđe - poručila je hrvatska predsjednica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Govorio je i vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 52. Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić istaknuvši da su Vinkovačke jeseni oduvijek bile čuvarica tradicije te će to i ostati.

Ulicama i trgovima Vinkovaca iz pjesmu i ples u svečanom mimohodu prošli su članovi 80-tak folklornih skupina koje su sve do stadiona HNK Cibalije, na kojem su sudionici zapleasli veliko šokačko kolo, pratilo je i pljeskom pozdravljalo na desetke tisuća posjetitelja pristiglih u Vinkovce iz svih krajeva Hrvatske te iz inozemstva.

U svečanom mimohodu prošle su i 32 svečano ukrašene svatovske konjske zaprege te tridesetak jahača, a svečanost je završila šokačkim kolom na pozornici u kojem je zaplesala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

52. Vinkovačke jeseni danas i završavaju posljednjim dijelom Državne smotre hrvatskoga izvornog folklora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1