Obavijesti

News

Komentari 302

Kolindinu odoru iz Afganistana izložit će u pakračkom muzeju

Kolindinu odoru iz Afganistana izložit će u pakračkom muzeju

U Pakracu je potpisan Ugovor o posudbi i primopredaju zastave RH i prikrivne odore koju je Predsjednica Republike koristila tijekom svog službenog posjeta Afganistanu

VIDEO

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Anamarija Blažević, pročelnik Tomislav Petrač te profesor i voditelj Muzeja vojne i ratne povijesti u Pakracu Mario Tušek nazočili su ispred Grada Pakraca u utorak, 21. veljače, u Zagrebu, u Uredu Predsjednice Republike Hrvatske.

Potpisali su Ugovor o posudbi i primopredaja zastave Predsjednice Republike i prikrivne odore koju je Predsjednica Republike koristila tijekom svog službenog posjeta pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske u NATO vođenoj misiji potpore miru „Resolute Support“ u Afganistanu, piše N1.

''Ovi jedinstveni i vrijedni predmeti ustupljeni su Gradu Pakracu radi izlaganja u memorijalnom prostoru Muzeja vojne i ratne povijesti, koji se sada može pohvaliti da uz bogatu zbirku zanimljivih i unikatnih izložaka, jedini u Hrvatskoj posjeduje zastavu i odoru Predsjednice Republike. Time je ova vrijedna muzejska zbirka postala još vrjednija.'', piše Pakrački list.

Predsjednica će idući tjedan svoj Ured izmjestiti u Požegu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović idući će tjedan svoj Ured privremeno izmjestiti u Požegu, a svoje osmo po redu izmještanje Ureda izvan Zagreba predsjednica će iskoristiti i za više posjeta gradovima, općinama, tvrtkama, obrtnicima, gospodarstvima te ustanovama na području Požeško-slavonske županije.

Ured predsjednice u petak je priopćio kako će predsjednica boravak u toj županiji započeti u utorak, 28. veljače u jutarnjim satima ispred zgrade županije u Požegi, gdje će zajedno sa županom i gradonačelnikom nazočiti podizanju predsjedničke zastave.

 Nakon obraćanja nazočnima, slijede radni sastanci predsjednice s predstavnicima Županije i Grada, obrazovnih i vjerskih institucija, braniteljskih udruga te nacionalnih manjina. U poslijepodnevnim satima Grabar-Kitarović će razgovarati s građanima Požege, a zainteresirani za susret mogu se unaprijed prijaviti u Uredu predsjednice.

 Osim boravka u Požegi, posjetit će i Pakrac, Lipik, Pleternicu i Kutjevo te mnoge općine na području Požeško-slavonske županije, gdje će obići tvrtke, lokalne obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te obrazovne, kulturne, zdravstvene i vjerske ustanove.

 U sklopu boravka u Požeško-slavonskoj županiji, hrvatska predsjednica nastavit će projekt "Hrvatska čita", kojim promovira kulturu čitanja među djecom i mladima. Isto tako, nastavit će se projekt "Osjeti Hrvatsku", kojim će se šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditirani u RH upoznati s prednostima i mogućnostima Požeško-slavonske županije

 Boravak predsjednice u toj županiji planiran je do petka, 3. ožujka, stoji u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 302
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1