Obavijesti

News

Komentari 12

Komad stropa pao na djecu i učiteljicu dok su se igrali

Komad stropa pao na djecu i učiteljicu dok su se igrali
10

ZAGREB: Strop prostorije u Novoj Vesi srušio se na petero djece i njihovu odgojiteljicu u četvrtak oko 9.25. Lakše je ozlijeđena, a djeca su dobro

VIDEO

Na petero djece i odgojiteljicu M. K. (25) u Centru za poduku stranih jezika Međunarodnoj dječjoj sobi u zagrebačkoj Novoj Vesi u četvrtak se u 9.25 sati srušio strop prostorije u kojoj su boravili. Učiteljica je lakše ozlijeđena i prevezena je u Kliniku za traumatologiju, a djeca su dobro, potvrdili su u policiji. Međutim, direktorica Centra Helena Morović demantirala je da su tamo u vrijeme nezgode bila djeca. Istaknula je kako je zajedno s ostalim djelatnicima čula škripanje stropa i zaključila da bi se mogao urušiti. Dodala je kako su odmah odveli djecu iz prostorije i zbrinuli ih te da djeca ni u jednom trenutku nisu bila ugrožena.
- Komad stropa otpao je tek kad smo odveli djecu i, na žalost, ozlijedio učiteljicu engleskog jezika, koja ima tek masnicu. Nazvala sam roditelje sve djece i slažu se da se takvo što moglo dogoditi bilo kome i bilo gdje. Uopće me ne krive za nezgodu i sigurna sam da će opet dovesti djecu, već idući tjedan, čim Centar ponovno bude radio - rekla je Morović.
Strop površine 3 x 2 metra građen je od gipsanih ploča i metalne konstrukcije. U petak se kroz prozor Centra mogla vidjeti rupa na stropu i tepih pun žbuke. Radnici su već raščišćavali prostorije. Susjedi tvrde da pred vrtićem svakodnevno viđaju poznate poput Gorana Ivaniševića i Ive Majoli kako tamo dovode djecu.
- Centar čuvaju zaštitari, a s njima djeca odlaze i u šetnju. Nekoliko sam puta pogledala unutra i sve je vrhunski uređeno. Nije mi jasno kako je strop propao jer su cijelo ljeto renovirali prostor. Bila je buka dok radili i sve je bilo puno prašine. Vrtić je počeo raditi tek prije nekoliko dana - rekla je Đuđica P., koja živi u stanu iznad vrtića. Direktorica je i to opovrgnula.
- Slavni ne dovode ovamo djecu. Oni često šeću ovuda, ali nemaju veze s nama - rekla je. Tvrdi kako su susjedi čuli buku iz njihovih prostorija vjerojatno dok su mijenjali tapisone, pločice i sanitarije te da se na stropovima ništa nije renoviralo otkako su u zakupu posljednja tri mjeseca. Potvrdila je kako Centar isupunjava minimalne tehničke uvjete i ima uporabnu dozvolu. Otvorio se tek prije 15 dana.
- Građevinska ekipa je izašla na teren i ne bojim se novih nezgoda - otkrila je Morović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je