Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
169 komentara

Komadina Piculi: "Naš glavni grad je Zagreb, a ne Bruxelles"

Zlatko Komadina je u srijedu kazao kako se ne planira kandidirati za šefa SDP-a. Smatra da je bi SDP danas bio ba vlasti da je na vrijeme prihvatio i uveo promjene

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
169 komentara

Ja sam već bio kandidat, ne zbog sebe, nego zbog SDP-a. No, sada ima i drugih kandidata, a biti će ih još. - rekao je predsjednik ŽO SDP PGŽ Zlatko Komadina konferenciji za medije u Rijeci u srijedu na kojoj se dotakao unutarstranačkih izbora. 

Da li je Zoran Milanović kriv za poraz na izborima rekao je da je naravno on najodgovorniji, no uz njega su odgovorni i članovi najužeg tima te suradnici kao i cijelo vodstvo i to najviše ne činjenjem te da bi cijelo Predsjedništvo SDP-a stoga trebalo dati ostavku. 

- To se odnosi i na koordinatora u osmoj izbornoj jedinici Željka Jovanovića - istaknuo je Komadina. 

Da li će koga podržati na novim izborima rekao je da hoće, ali ne danas, iz jednostavnog razloga što izbor ne doživljava po sistemu 'sjaši kurta uzjaši murta'. 

- Ovdje nisu bitni samo kandidati već budućnost socijalizacije i program tih ljudi, koji, po meni mora biti na tragu našeg programa za zadnjih izbora u stranci, za bolji SDP koji okuplja i uključuje, a ne rastjeruje, za promjene u SDP-u i decentralizaciju i prema tome ću podržati one koji se toga budu držali. Odgovoran sam ne prema svom glasu, koji je jedan od 37 tisuća članova SDP-a, već prema onih osam tisuća koji su me podržali na zadnjim izborima.Ti su ljudi redom poslije marginalizirani, prema tome nikome bjanko mjenica jer ovo nije tehničko već političko pitanje - objasnio je Komadina te dodao kako novo vodstvo mora mijenjati statut, demokratizirat stranku i jasno artikulirati ciljeve od kojih se ne odstupa.

- Da je SDP na vrijeme prihvatio promjene, on bi danas bio na vlasti, no te promjene je proveo HDZ i čestitam im na pobjedi - kazao je.

Na pitanje kako komentira izjavu Tonina Picule da bi stranku vodio iz Bruxellesa, Komadina je odgovorio: Glavni grad Hrvatske je Zagreb, a ne Bruxelles. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message