Obavijesti

News

Komentari 35

Komarica: Pitajte političare gdje su Hrvati u Banja Luci?

Komarica: Pitajte političare gdje su Hrvati u Banja Luci?
1

Ima valjda netko u Banja Luci osim mene tko može da kaže što je istina. Ima tu valjda i hrvatskih političara, kaže banjalučki biskup koji nije htio komentirati Dodikove optužbe da se miješa u politiku

VIDEO

Banjalučki biskup monsinjor Franjo Komarica ne želi komentirati nedavne  navode Milorada Dodika, predsjednika RS, koji je rekao da se on avanturistički miješa u politiku i da kako je Dodik rekao „biskupove neistine ne doprinose miru i suživotu".

- Nemam ja što na to reći. Pitajte političare o tome. Ima valjda netko u Banja Luci osim mene tko može da kaže što je istina. Ima tu valjda i hrvatskih političara. Neka oni kažu što je istina. Neka oni kažu da li ovdje ima katolika i neka kažu gdje su - rekao je Komarica, dodavši da se „nismo jučer rodili" i da je biskup u Banja Luci postojao i prije rata.

Komarica je podsjetio da je govorio protiv rata i da rata u Banja Luci nije bilo, ali katolika nema.

- Gdje su moji katolici? To ne pitam ja, to pita papa. Biskup nije ovdje sam, on je član velike svjetske crkve i nikako ne može biti svejedno da gledamo nepravdu i da šutimo. Zato pitajte one koji su dužni da štite svoje građane - kazao je biskup Komarica. Franjo Komarica je rekao da on nije političar, ali da kao građanin ima pravo pitati gdje su njegovi sugrađani.

- Što ste uradili sa svojim sugrađanima? Kako je moguće da nitko ne odgovara što ovdje nema ljudi? Žao mi je što se ovakva pitanja ne postavljaju onima kojima je dužnost da na njih odgovaraju. Meni svaki dan dolaze obespravljeni, mole i jauču i traže pomoć. Oni kažu da nitko od političara ne želi da im pomogne – rekao je biskup Komarica. A da je u pravu moglo se vidjeti i za vrijeme posljednjeg referenduma 25. rujna prošle godine kada se Srpska izjašnjavala od danu Republike Srpske. Skoro da je bilo nemoguće i tolikom gradu kao što je Banja Luka pronaći Hrvata i od njih saznati što oni misle o referendumu.

Nije ih bilo, jadan od rijetkih koji je zatečen na jednom prigradskom biračkom mjestu u naselju u kojemu su do prije 1992. godine živjeli pretežito Hrvati rekao je da nema potrebe tražiti jer Hrvata u Banja Luci nema, a i ono što ih ima su marginalizirani, pa kao da ih nema, unatoč tome što u samom vrhu vlasti imaju svoga predstavnika, što je po njemu samo Proforme da bi se zamazalo oči međunarodnoj zajednici. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca