Obavijesti

News

Komentari 79

Kombijem pokosio ljude: 'Gazio je sve što mu je bilo na putu'

Kombijem pokosio ljude: 'Gazio je sve što mu je bilo na putu'
6

Kombi se u ulici Yonge, nedaleko avenije Finch, popeo na pločnik i 'pokosio' pješake koji su hodali po njemu. Nakon što je udario pješake, kombi se brzo udaljio s mjesta događaja

VIDEO

Najmanje dvije osobe poginule su, a sedam je ozlijeđeno kada ih je u ponedjeljak u Torontu pokosio bijeli kombi čiji je vozač u međuvremenu uhićen, javio je Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:21

Do incidenta je došlo oko 13.30 sati po lokalnom vremenu u prometnom dijelu Toronta, upravo u vrijeme kada su zaposlenici izašli na pauzu za ručak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokosio pješake pa pobjegao

Kombi se u ulici Yonge, nedaleko avenije Finch, popeo na pločnik i 'pokosio' pješake koji su hodali po njemu. Nakon što je udario pješake, kombi se brzo udaljio s mjesta događaja no ubrzo je uhićen, javlja AP.

Policija moli građane da se ne približavaju mjestu incidenta.

"Dobili smo dojavu da se bijeli kombi popeo na pločnik te vozio po njemu u smjeru juga po ulici Yonge, južno od avenije Finch. Udario je osam do deset ljudi, brojke još nisu potvrđene", rekao je Gary Long, glasnogovornik policije u Torontu za kanadski Global News.

Ranije su mediji javili da je ozlijeđeno između osam i deset ljudi. Težina ozljeda nije poznata. Na licu mjesta viđeni bolničari kako u vozilo Hitne pomoći unose narančastu vreću u kojoj se, po svemu sudeći, nalazi mrtvo tijelo.

Prema pisanju lokalnih medija, najmanje četiri osobe nisu pokazivale znakove života.

 

Svjedok: Čuo smo glasan udarac i osobu koja je vrišti

"Čuo smo glasan udarac i osobu koja je vrišti", rekao je očevidac Mark, piše Toronto City News te dodao da je malo podalje na cesti ležao muškarac kojeg je udario kombi.

"Podalje od njega još jedan par je ležao na nogostupu", opisao je Mark mjesto incidenta.

Drugi je svjedok rekao da je vozač gazio sve što mu se našlo na putu - ljude, hidrante, poštanske sandučiće...

"Vidio sam da je najmanje šest ili sedam ljudi letjelo zrakom. Kao da ih je odmah ubio", ispričao je drugi svjedok za City News Toronto.

Oglasio se premijer

O incidentu u Torontu odmah se oglasio i kanadski premijer Justin Trudeau: "Upravo smo saznali za situaciju u Torontu. Suosjećamo sa svima koji su na bilo koji način pogođeni ovim događajem. U narednim satima dobit ćemo više informacija, pa ćemo vam moći reći više".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu Vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu Vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke