Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

'Kome je smetala zastava, mogao je otići s prosvjeda'

Pulski student Davor Rakić (26) uhićen je tijekom prosvjeda 1. svibnja zbog zastave na kojoj piše 'Proleteri svih zemalja, ujedinite se' i dobio prijavu

Saša Miljević
Foto: Saša Miljević
13 komentara

Davor Rakić (26) iz Pule vlasnik je zastave KPJ na kojoj piše "Proleteri svih zemalja ujedinite se", zbog koje ga je policija privela 1. svibnja. On i desetak njegovih kolega držali su zastavu od pet metara na prosvjedu. Kada je prosvjed završio, a oni spremali zastavu, policija ga je uhitila.
- Nisam znao da pored mene cijelo vrijeme stoje dva policajca u civilu. Zastavu sam kupio u Kumrovcu za 200 kuna, a kako sam čuo, zastavu će uništiti. Neka unište, kupit ću novu - rekao je  Rakić. U policiji su mu rekli da se na prosvjedu troje ljudi žalilo zbog mahanja zastavom. Policija je čekala da prosvjed završi pa su priveli Rakića.
- Ako se nekome nije sviđala zastava, mogao je otići i ne biti na prosvjedu. Zastavu sam dao na korištenje partiji, a samo meni ide prijava zbog remećenja javnog reda i mira, kao vlasniku zastave. Nisam remetio red i mir i mirno sam prosvjedovao kao i svi. Optužba je smiješna. Prije dvije godine u Areni sam istaknuo tu zastavu na skupu obljetnice pripojenja Istre matici zemlji gdje je bio i predsjednik Mesić, Zoran Milanović te Vladimir Šeks, i nitko mi ništa nije rekao. Od 17-te godine sam član SRP-a i bio sam prvi omladinac u partiji u Puli. Jugoslavija je bila pravednije društvo nego što je ovo danas - smatra pulski student Rakić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message