Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Komora socijalnih radnika će istražiti slučaj ubijenog Denisa

U skladu s javnim ovlastima koje definira Zakon o socijalnoj skrbi i Zakon o djelatnosti socijalnog rada, HKSR će provesti stručni nadzor nad radom nadležnih socijalnih radnika, priopćili su

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
36 komentara

Hrvatska komora socijalnih radnika (HKSR) najavila je u srijedu da će provesti stručni nadzor nad radom nadležnih socijalnih radnika kako bi se utvrdilo činjenično stanje i eventualne funkcionalne manjkavosti konteksta u kojemu djelatnici obavljaju svoj posao te je izrazila duboku sućut obitelji i žaljenje zbog tragične smrti dječaka Denisa Pašića iz Pule.

HKSR će javnost upoznati s rezultatima provedbe stručnoga nadzora čim on bude završen, dodaje se u priopćenju.

"U skladu s javnim ovlastima koje definira Zakon o socijalnoj skrbi i Zakon o djelatnosti socijalnog rada, HKSR će provesti stručni nadzor nad radom nadležnih socijalnih radnika, s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja u ovom tragičnom slučaju, ali i eventualne funkcionalne manjkavosti konteksta u kojemu socijalni radnici obavljaju svoj posao", istaknuto je u priopćenju HKSR -a.

HKSR je najavio dodatni angažman Komore na rasvjetljavanju ovog slučaja "cijeneći brzinu kojom je nadležno ministarstvo provelo upravni nadzor nad radom Centra za socijalnu skrb u Puli te utvrdilo propuste u procjeni rizičnog ponašanja majke i poduzimanju mjera zaštite djeteta".

U priopćenju stoji da HKSR od prvih saznanja o događaju koji je uznemirio cijelu javnost, intenzivno prati reakcije medija, stručnih službi, a napose Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Možda vas zanima i ovo:
Message