News

Komentari 47

Konačno: Nakon nepunih mjesec dana, policija preuzela kontrolu na ulicama Ottawe

Konačno: Nakon nepunih mjesec dana, policija preuzela kontrolu na ulicama Ottawe

Od kraja siječnja stotine vozača kamiona kampirale su ispred zgrade parlamenta negodujući protiv odluke o obveznom cijepljenju protiv covida-19 ako žele prijeći kanadsko-američku granicu

Nakon odvlačenja kamiona i uhićivanja prosvjednika policija je u nedjelju gotovo u potpunosti preuzela kontrolu u središtu Ottawe koja je 24 dana bila paralizirana zbog prosvjeda vozača kamiona nezadovoljnih zdravstvenom politikom kanadske vlade.

Vlasti su izvijestile da su uhitile 190 prosvjednika i odvukle gotovo 80 vozila koji su tjednima svirali svojim sirenama.

Od kraja siječnja stotine vozača kamiona kampirale su ispred zgrade parlamenta negodujući protiv odluke o obveznom cijepljenju protiv covida-19 ako žele prijeći kanadsko-američku granicu.

Prskajući prosvjednike paprenim sprejom i rušeći njihova improvizirana skloništa, policija je početkom vikenda povisila ton, ocijenivši da je vrijeme da prosvjednici odu. Pošto su rastjerali većinu njih, oko zgrade parlamenta postavili su ogradu.

Vlasti su u nedjelju ipak upozorile da se policijska akcija "nastavlja".

"Obećali smo ovog tjedna da ćemo osloboditi naše ulice i vratiti ih stanovnicima", rekao je Steve Bell, policijski načelnik Ottawe, na tiskovnoj konferenciji. "Svakim satom smo bliže tom cilju".

U nedjelju je samo šačica prosvjednika još bila na ulicama u središtu grada.

Odbijajući priznati poraz, mnogi među njima su rekli da će se i dalje boriti za potpuno ukidanje restrikcija u zemlji koje su među najstrožima u svijetu. Neke su ovih dana već ublažene.

Najčitaniji članci