Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Koncert: Lisinski subotom u spomen na Dražena Petrovića

17.studenoga 2018. u Lisinskom će se održati koncert American Medley

Foto: Lisinski

Iako mu je karijera tragično prekinuta u najvećem usponu, Dražen Petrović ostavio je dubok trag gdje god je igrao. Od rodnog Šibenika, preko Zagreba i Madrida do Amerike, gdje je na najvećoj košarkaškoj pozornici zasjao kao prva europska NBA zvijezda. Svijet ga pamti kao jednoga od najvećih u povijesti košarke, a u 2018. godini cijeli se niz sportskih klubova, obrazovnih i kulturnih institucija i drugih organizacija uključio u obilježavanje 25. obljetnice njegove smrti.

U spomen na toga velikana, ciklus Lisinski subotom ugošćuje najbolje mlade glazbenike – Simfonijski orkestar i zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu pod ravnanjem američkog dirigenta, maestra Franza Antona Kragera. Izvode najpoznatija djela iz zemlje u kojoj je Dražen Petrović nadmašio svaku konkurenciju, dospio do samog vrha te postao poznat kao “košarkaški Mozart”.

Foto: Lisinski

Bernsteinova Prva simfonija, Hansonova Pjesma demokracije i ulomci iz Gershwinove opere Porgy i Bess samo su dio bogatog programa koji slavi mladenački duh, udahnjuje svježinu u tradicionalni repertoar Ciklusa. Simpatije prema tim vrhunskim remek-djelima nisu skrivali ni Billie Holiday, Ray Charles, Frank Sinatra, Aretha Franklin ni Ella Fitzgerald na čiji su rad ta djela imala neosporan utjecaj. U 20. stoljeću stvarana je i američka klasika, rame uz rame s europskom, a ta će djela biti izvedena 17. studenoga na pozornici Lisinskog.
 

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message