Obavijesti

News

Komentari 21

Konferencija: SDP predlaže pet mjera za pomoć blokiranima

Konferencija: SDP predlaže pet mjera za pomoć blokiranima
1

Nadam se da je priča o blokiranima dovoljna da zastupnici HDZ-a glasaju po savjesti. Nadam se u petak po pitanju blokiranih se neće ponašati kao blokete, rekao je Arsen Bauk

VIDEO

Pet je mjera kojima SDP želi pomoći blokiranim građanima i zaustaviti kamatarenje putem agencija, jer ističu, građani nemaju vremena čekati. Prva mjera je da se građanima, koji su u blokadi do godinu dana i imaju do 10.000 kuna duga taj dug briše, dok navode, da HDZ predlaže da se brišu dugovi građana, koji su u blokadi tri godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rješenja SDP-a za blokirane i ovršene: Govore Gordan Maras i Arsen Bauk Reporter: Snježana Krnetić

Posted by 24sata Politiko on Thursday, 26 April 2018

SDP-ovci navode da bi se ova mjera znači pomoć za 115.000 građana. Druga mjera je da jedina nekretnina ne smije biti ovršena za mali dug, a predlažu da se granica s 20.000 poveća na 50.000 kuna. Treća mjera odnosi se na smanjenje troškova postupa ovrhe pa tako predlažu da ovrhe do 5000 kuna provodi FINA bez ikakvih troškova. Četvrta mjera se glavnica i troškovi postupka usporedno otplaćuju, dok je peta mjera zaustavljanje trgovine dugovima odnosno da vjerovnik prvo mora dužniku ponuditi otkup duga po iznosu, koji bi bio ponuđen agenciji za otkup dugova. Upravo zakonski prijedlozi kojima se olakšava položaj dužnika teme su koje SDP-ovci planiraju novim poslovničkim odredbama staviti na raspravu u Sabor. Gordan Maras ustvrdio je kako je "HDZ-ova navodna briga za blokirane završila time što je predsjednicu udruge Blokirane uvrstio na svoju izbornu listu, a koja nije rezultirala nikakvim riješenima u dvije godine." Sabor bi sutra trebao glasati o izmjenama Ovršnog zakona, koje je predložio SDP, a vladajući ne prihvaćaju. S obzirom na to da je HDZ-ovim zastupnicima bilo dopušteno glasati po savjesti kada je u pitanju ratifikaciju Istanbulske konvencije, Bauk je se nada da će isto moći postupiti i prilikom glasovanja o SDP-ovom prijedlogu izmjena Ovršnog zakona:  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nadam se da je priča o blokiranima dovoljna da zastupnici HDZ-a glasaju po savjesti. Nadam se u petak po pitanju blokiranih se neće ponašati kao blokete - poručio je Bauk. 

Postavilo se pitanje gori li na Iblerovom trgu zvoni alarm zbog daljnjeg pada rejtinga SDP-a, koji prema posljednjim anketama ima tek 18 posto potpore. 

- Ne bih rekao da se radi o alarmu, ali nekakvo svijetlo koje treperi i upućuje na oprez je uvijek prisutno, i kada rastete i kada padate, dakle, što se toga tiče, stanje je redovno - izjavio je Bauk. 

Kada je u pitanju smanjenje opće stope PDV-a, Maras je podsjetio kako je to još jedno od mnogih neispunjenih obećanja aktualne Vlade. Smatra da u ovom trenutku za to postoji mogućnost s obzirom na gospodarski rast i smanjenje deficita te da trebamo investirati u potrošnju, građane i konkurentnije gospodarstvo. 

- Postavlja se pitanje zašto Plenković i Marić ne ispunjavaju obećanja  od prije dvije godine - kazao je Maras.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag