Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
127 komentara

Konzumu pada promet: Krajem ljeta zatvaranje nekih dućana?

Siguran sam da ćemo do kraja ljeta krenuti u implementaciju restrukturiranja, zatvaranje određenog broja dućana i zbog toga sam uvjeren da će Konzum do kraja godine poslovati pozitivno, kaže Ramljak

Foto: PIXSELL

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak rekao je za N1 da je promet Konzuma pao za 10,8 posto. No, tvrdi kako je taj postotak manji od očekivanog.

- U tom dijelu je pad prometa u prvih pet mjeseci manji nego što je bilo to očekivao, a isto tako tvrdim da sada kada budemo financirali novu robu i zalihe Konzuma, kada do kraja popunimo dućane, da će Konzum uhvatiti taj rast prihoda i da će do kraja godine prema mom planu, ja bih bio zadovoljan, da posluje s nulom nakon svega i mislim da je to moguće ostvariti - rekao je Ramljak.

Na pitanje znači li to gašenje neprofitabilnih dućana, te ima li viška radnika, Ramljak nije mogao precizno odgovoriti.

- U ovom trenutku ne mogu točno reći stanje profitabilnosti svih dućana, sigurno ima neprofitabilnih ali ne bih govorio o postocima. Siguran sam da ćemo do kraja ljeta, nakon svih analiza, krenuti u implementaciju tog restrukturiranja, zatvaranje određenog broja dućana i zbog toga sam uvjeren da će Konzum do kraja godine poslovati pozitivno i da će imati operativnu dobit i da će on biti naš 'flagship', kako se kaže, u nagodbi s vjerovnicima - kazao je Ramljak.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message